Motociclisme

Presenta la candidatura

Fabio Quartararo suma la segona victòria consecutiva en una cursa de moto GP molt calorosa i dura

Maverick Viñales té problemes però sap reaccionar

Els pilots i les motos han patit i només tretze han acabat la cursa

Fabio Quartararo ha aconseguit la segona victòria consecutiva en moto GP i ha presentat la seva candidatura al mundial. El pilot francès ha dominat completament i amb autoritat el GP d’Andalusia, la segona prova que s’ha disputat de manera consecutiva al circuit de Jerez.

Quartararo i la seva Yamaha de l’equip satèl·lit Petronas s’han consolidat en el lideratge de la general amb 50 punts després de les dues primeres proves, mentre que l’actual campió, Marc Márquez (Honda), encara no ha puntuat. La segona posició de la cursa ha estat per a Maverick Viñales, que també ocupa la segona posició de la general amb 40 punts. El rosinc i la seva Yamaha de l’equip oficial Monster Energy han ocupat la segona plaça en les dues primeres proves. Ha completat el podi amb la marca única de Yamaha l’italià Valentino Rossi que, d’aquesta manera, ha arribat als 199 podis en la màxima categoria. La segona cursa al circuit de Jerez ha estat molt dura i calorosa, i això ha afectat els pilots i les motos. Dels 21 que han pres la sortida –Marc Márquez estava absent–, només 13 han pogut arribar a la meta i 8 s’han quedat pel camí per caigudes o problemes mecànics.

Des de la sortida, Fabio Quartararo s’ha situat en la primera posició, i només l’ha perduda un instant en la primera volta, quan Maverick Viñales l’ha superat, però se n’ha anat massa llarg. El francès ha recuperat la primera plaça i el català ha acabat en la tercera posició, per darrere del seu company d’equip Valentino Rossi. Fabio Quartararo ha començat a incrementar l’avantatge respecte als perseguidors, mentre que Maverick Viñales no ha pogut superar l’italià. Per darrere, Àlex Márquez (Honda) ha fet una bona sortida i des de l’última posició s’ha assentat en la catorzena plaça, mentre que Aleix Espargaró (Aprilia) ha caigut i ha abandonat en la setena volta.

Rodant com un rellotge i amb molta concentració, Fabio Quartararo ha anat incrementant el marge sobre Valentino Rossi, mentre que Maverick Viñales no estava gens còmode darrere l’italià i, segons ha explicat al final de la cursa, li costava respirar per la calor que feia anant darrere la moto de Rossi. L’empordanès ha baixat el ritme i s’ha vist superat pels pilots de Pramac Ducati, l’italià Francesco Bagnaia i l’australià Jack Miller, i també pel company d’equip de Quartararo, l’italià Franco Morbidelli. Maverick Viñales ha baixat fins a la sisena posició, però ha continuat lluitant. Primer, ha recuperat el ritme físic i de la cursa; després, s’ha vist afavorit per una caiguda i dos trencaments de motor dels rivals que el precedien, i a sis voltes del final, s’ha situat novament en la tercera posició, per darrere de Valentino Rossi.

Fabio Quartararo no ha tingut cap problema al capdavant de la cursa. Ha aconseguit un marge insalvable pels rivals i, en les últimes voltes, ha baixat el ritme i ha aconseguit la victòria. Maverick Viñales ha pogut superar el seu company d’equip a dues voltes del final i ha finalitzat en una meritòria segona posició, a més de quatre segons del guanyador. Valentino Rossi ha estat tercer, mentre que la quarta plaça l’ha ocupada el japonès Takaaki Nakagami, amb la primera Honda, de l’equip satèl·lit Idemitsu.

La KTM de Pol Espargaró s’ha tornat a mostrar fiable, i si en la primera cursa va ser sisè, en aquesta ocasió ha ocupat la setena posició. Just al seu darrere, ha entrat a meta Àlex Márquez, de l’equip oficial Repsol Honda, que ha mostrat una bona progressió i adaptació en la seva segona cursa en la màxima categoria.

Una menció especial és per a la desena plaça d’Àlex Rins, que ha completat la cursa tot i la seva lesió a l’espatlla dreta, que li ha minvat les condicions físiques durant tot el cap de setmana. El pilot de l’equip Suzuki Ecstar ha reconegut, al final de la prova, que ha estat la cursa en què ha patit més de la seva vida, tant pel dolor com per la calor, i que havia pensat a abandonar, però que al final no ho ha fet i està molt orgullós de la desena plaça.

L’onzena posició ha estat per a Tito Rabat (Ducati). L’altre pilot que ha competit lesionat, Cal Crutchlow (Honda), ha acabat tretzè a una volta. El britànic s’ha aturat a boxs a poques voltes del final, però ha tornat a sortir a la pista perquè ha vist que podia puntuar després de tants abandonaments, i ha sumat tres punts.

199 PODIS DE ROSSI

Amb el seu tercer lloc, Valentino Rossi ja suma 199 podis en la màxima categoria
3
Yamaha
han ocupat les tres primeres places del podi i en les quatre següents posicions hi ha hagut quatre marques diferents.
13
classificats.
La cursa ha estat molt dura i només 13 dels 21 pilots que l’han iniciada l’han poguda finalitzar. Vuit pilot s’han hagut de retirar per caigudes o per problemes amb les motos.
50
punts
suma el francès Fabio Quartararo en la classificació general de pilots després de les dues victòries en les dues curses que s’han disputat.

ELS PROTAGONISTES

Tenia les mans i els peus que em cremaven. Ha estat la cursa més física i més difícil de la meva carrera
És increïble i encara no ho he assimilat, però crec que, quan torni a casa amb els dos trofeus, a l’avió me n’adonaré
Fabio Quartararo
Fabio ha marxat, m’he quedat darrere de Valentino i no podia respirar bé. Feia una calor espectacular
L’escenari era complicat i hem tret un plus, que era l’important, i ara arribem amb 40 punts d’aquestes dues primeres carreres. No som lluny del primer i és el més important
Maverick Viñales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)