Motociclisme

Dovizioso guanya a Spielberg l’endemà de l’anunci del seu adeu de Ducati

Motociclisme. 50è triomf de la marca italiana en una cursa molt accidentada

Andrea Dovizioso, el gran protagonista del cap de setmana a Spielberg, per l’anunci que deixarà Ducati després de nou anys, ha sumat el 50è triomf de la marca italiana a la categoria reina. El subcampió dels tres darrers mundials no guanyava des de la darrera cursa disputada al circuit austríac, que el cap de setmana que ve serà el marc de la següent cursa del campionat.

Mana Ducati

Miller i Dovizioso, les dues Ducati, han marcat l’inici amb Pol Espargaró tercer al primer pas per meta i Viñales cinquè sortint de la posició preferent i encapçalant un grup de pilots Yamaha.

Quartararo ha superat l’empordanès en la quarta volta i Pol a Dovi, superat per Mir en la sisena. L’home més ràpid divendres ha fet la volta ràpida en la sisena i s’ha posat al davant, amb sortida de pista del líder del mundial, Quartararo, caient al darrer lloc i Pol Espargaró marcant volta ràpida tres cops.

Bandera vermella

Morbidelli i Zarco han tingut una caiguda a la volta 8, a 300 per hora, que hauria pogut tenir conseqüències tràgiques. La moto del primer i un tros de l’altra han passat per sobre Maverick i fregant l’espatlla de Rossi, amb els pilots al terra i les motos volant en línia recta tallant el revolt de dretes.

Segona cursa

Pol Espargaró ha canviat el pneumàtic mig pel tou, amb 20 voltes per endavant i mirant d’escapar-se de seguida. Rins i Mir (Suzuki), han seguit els Ducati –Miller i Dovizioso– mentre Maverick Viñales rodava vintè, últim, al final de la primera volta.

Els dos Ducati han obert forat, amb Miller agafant més d’un segon respecte Dovi mentre Rins superava Pol, que de seguida tenia Mir el clatell.

Pol i Rins al terra

La novena de les 20 voltes ha estat fatal per a Pol Espargaró, al terra escombrat per Oliveira i obligat a plegar per segon cop en dues setmanes per culpa d’un tercer. Dovizioso ja s’havia posat al davant i, a deu voltes pel final, Rins es posava segon i just en el moment en què es posava primer acabava també per terra.

L’altre Suzuki, Joan Mir, ha intentat superar Miller i, finalment, o ha aconseguit al revolt 9 i 10 i Viñales ha acabat desè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)