Fórmula 1

Victòria i domini total

Hamilton es retroba amb el triomf al circuit Barcelona-Catalunya i ja ha guanyat 88 curses. Sortia primer i sempre ha ocupat aquesta posició

Verstappen se situa segon d’inici i sap defensar el seu lloc

La victòria i Lewis Hamilton van tornar a anar de la mà en el circuit Barcelona-Catalunya. Els britànic i el seu Mercedes van dominar des de l’inici i es van retrobar amb el triomf, el quart de la temporada. Lewis Hamilton va guanyar la 88a cursa de la seva carrera i per cinquena vegada es va imposar al circuit català, les darreres quatre de manera consecutiva. Després de ser sorprès en el darrer gran premi per Max Verstappen (Red Bull), que va pujar al més alt del podi, en aquesta ocasió Lewis Hamilton es va situar al davant des de l’inici, va anar acumulant avantatge, gestionant la velocitat i el desgast dels pneumàtics i ni tan sols va cedir el primer lloc les dues ocasions en què va entrar a canviar les rodes.

Les primeres deu voltes, el britànic no va forçar el ritme i va mantenir els seus perseguidors amb unes diferències d’entre un segon i mig i dos, però, a partir de la volta onze, va fer quatre voltes ràpides de manera consecutiva i va ve començar a distanciar de manera clara de la resta de competidors.

La segona posició va ser per a Max Verstappen, a més de 24 segons del guanyador. El neerlandès va guanyar aquesta plaça en la sortida, en què va superar Valtteri Bottas (Mercedes), que no va estar encertat i de la segona posició de la graella va baixar fins a la quarta plaça. Després, Max Verstappen va saber defensar molt bé la seva posició dels atacs del finès, que va intentar apropar-se i va fer en diverses ocasions la volta ràpida, però no va poder passar de la tercera plaça. El neerlandès va tenir molt clar des de l’inici que no podia seguir el ritme del campió mundial i va controlar l’intent de remuntar de Valtteri Bottas. En cada canvi de pneumàtics, Max Verstappen va defensar bé la seva posició i a la pista sempre va tenir una diferència que impedia l’atac directe del finès per intentar avançar-lo. Les últimes voltes, Valtteri Bottas va canviar les rodes i va fer la volta ràpida per sumar un punt més; per això va acabar lluny del neerlandès.

Sanció de cinc segons

El quart pilot que va entrar a meta va ser el mexicà Sergio Pérez (Racing Point), però va rebre una sanció de cinc segons per no respectar la bandera blava quan el primer de la cursa l’anava a doblar i va perdre una plaça. El seu company d’equip, el canadenc Lance Stroll, va acabar just al seu darrere, el va superar en la classificació i va acabar quart. Només els tres primers de la cursa no van ser doblats.

Carlos Sainz (McLaren) va finalitzar en una bona sisena plaça. Durant tota la cursa, va mantenir una lluita amb Alexander Albon (Red Bull), uns cops a distància, en la tàctica del canvi de pneumàtics, i d’altres, molt directa, quan el va superar just quan tornava a pista després de la segona aturada a box i durant unes corbes es va defensar de l’atac d’Alexander Albon. Al final, entre el madrileny i el tailandès es va situar Sebastian Vettel (Ferrari), que va arriscar en fer només una aturada a box i va finalitzar en setena posició.

ELS PROTAGONISTES

Hem entès el que va passar la setmana passada i ho hem aplicat. M’he sentit molt bé i he estat molt centrat
Lewis Hamilton
Quedar entre els dos Mercedes és el millor que podia fer. En la sortida, ha estat crucial avançar Valtteri
Max Verstappen
1rLewis Hamilton(Mercedes)1:31:45.279
2nMax Verstappen (Red Bull)a 24.177
3rValteri Bottas (Mercedes)a 44.752
4tLance Stroll (Racing Point)a 1 volta
Sergio Pérez (Racing Point)a 1 volta
Carlos Sainz (McLaren)a 1 volta
Sebastian Vettel (Ferrari)a 1 volta
Alex Albon (Red Bull)a 1 volta
Pierre Gasly (Alpha Tauri)a 1 volta
10èLando Norris (McLaren)a 1 volta
11èDaniel Ricciardo (Renault)a 1 volta
12èDaniel Kvyat (Alphta Tauri)a 1 volta
13èEsteban Ocon (Renault)a 1 volta
14èKimi Räikkönen (Alfa Romeo)a 1 volta
15èKevin Magnussen (Haas))a 1 volta
16èAntonio Giovinazzi (Alfa Romeo)a 1 volta
17èGeorge Russell (Williams)a 1 volta
18èNicholas Latifi (Williams)a 2 voltes
19èRomain Grosjean (Haas)a 2 voltes
ret.Charles Leclerc (Ferrari)volta 39
LÍDERS SUCCESSIUS
Hamilton, v. 1 a 66’
MILLOR VOLTA
Bottas (1:18.183 a 214,343 km/h)v. 66
CAMPIONAT DE PILOTS
1rLewis Hamilton (Mercedes)132
2nMax Verstappen ( Red Bull)95
3rValtteri Bottas (Mercedes)89
4tCharles Leclerc (Ferrari)45
Lance Stroll (Racing Point)40
Alex Albon (Red Bull)40
Lando Norris (McLaren)39
Sergio Pérez ( Racing Point)32
Carlos Sainz (McLaren)23
10èDaniel Ricciardo (Renault)20
CAMPIONAT DE CONSTRUCTORS
1rMercedes221
2nRed Bull135
3rRacing Point63
4tMcLaren62
Ferrari61
PRÒXIMA CURSA
GP de Bèlgica (Spa-Francorchamps), 30 d’agost
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)