Motociclisme

Morbidelli i Rossi acusen Zarco de “boig” i “assassí” per l’accident d’Àustria

Motor.

“Zarco és un assassí. Frenar d’aquesta manera a 200 km/h significa que tens molt poca estima per tu mateix i per tots els altres amb els quals competeixes.” Amb aquesta duresa es va expressar Franco Morbidelli (Yamaha Petronas) després de sortir miraculosament il·lès de l’espectacular topada que va protagonitzar amb el francès al circuit de Spielberg en un Gran Premi d’Àustria que va fer honor a un campionat farcit d’ensurts. La cursa es va aturar per bandera vermella quan Morbidelli va topar amb la roda del darrere del francès i les dues motos van acabar volant sense que ningú, sorprenentment, prengués mal.

No només va ser Morbidelli qui va acusar el pilot de Ducati Avintia d’excedir-se en el seu pilotatge. Valentino Rossi (Yamaha), que el va esquivar per centímetres, va esplaiar-se després del gran premi davant els mitjans italians. “Zarco és boig, però ja ho sabíem. Està bé ser agressiu, però n’hi ha que estan perdent el respecte per als adversaris. És un esport perillós i cal que ens respectem.” “He vist una ombra i pensava que era l’helicòpter que ens sobrevolava, però era la moto de Morbidelli. Ha estat el moment de més risc de tota la meva carrera, el sant dels pilots se m’ha aparegut.” Rossi demana, a més, que es prenguin mesures contra el doble campió de Moto 2: “Ens podíem haver fet mal. La direcció de cursa ha de parlar amb Zarco perquè la setmana anterior ja havia fet igual amb Pol Espargaró i ara ha rebut Morbidelli.”

Maverick sobreviu

El pilot de Roses , que també va veure com les dues motos li passaven a pocs centímetres, va ser més comprensiu amb la situació generada per Zarco. “L’important és que no hagi passat res greu i que tots estiguem bé. En aquest revolt (el tercer) no ha passat mai res perquè Déu no ha volgut. A MotoGP sempre hi ha riscos, hi estem exposats. Córrer és el que m’agrada i no vull pensar-hi gaire, espero que el cap de setmana vinent no hi hagi problemes i, sobretot, que no plogui.” Tots els pilots es queden aquesta setmana al Red Bull Ring per preparar el Gran Premi d’Estíria, el segon consecutiu a Àustria.

Malgrat sortir “viu” de l’incident entre Zarco i Morbidelli, Viñales no va quedar satisfet. “És una altra carrera perduda per mi després d’haver tingut dissabte unes sensacions immillorables.”

En un campionat més obert i més curt que mai, en què la reaparició de Marc Márquez no té data en el calendari, cada oportunitat perduda es pot trobar a faltar. Quartararo (67 punts) lidera el mundial, però ha anat a menys i Dovizioso, vencedor diumenge, ja s’ha col·locat a seu rebuf (56).

PROTAGONISTES

Zarco és un assassí. Frenar d’aquesta manera a 200 km/h demostra poca estima pels altres
Franco Morbidelli
Pilot de Yamaha Petronas
Zarco és boig i ja ho ha demostrat altres vegades, pilota sense respecte per als rivals
Valentino Rossi
Pilot de Yamaha
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)