Fórmula 1

Hamilton supera el rècord de podis en la fórmula 1

Motor. L’anglès ha arribat als 156 i ja ha superat Michael Schumacher (155). Amb 88, també s’apropa al sostre de victòries, les 91 de l’alemany

La victòria de Lewis Hamilton al Circuit de Barcelona-Catalunya aquest diumenge ha significat que el pilot anglès ha superat el rècord de podis en la fórmula 1, amb un total de 156. Fins a aquesta prova catalana estava empatat amb l’alemany Michael Schumacher amb 155, i amb aquest nou triomf ja està sol al davant. Hamilton ho ha aconseguit amb moltes menys curses disputades ja que només n’ha necessitat 256 per pujar 156 vegades al podi en les catorze temporades que fa que està en actiu en la màxima categoria, mentre que el pilot alemany va necessitar disputar-ne 308 per als seus 155 podis en dinou temporades. El tercer amb més podis és l’alemany Sebastian Vettel, amb 120 en 247 curses en catorze temporades.

Amb el triomf en el circuit català Lewis Hamilton s’ha apropat una mica més a un altre rècord important de la fórmula 1, el de victòries. N’ha aconseguit 88 i és a només tres d’igualar el rècord que té Michael Schumacher, amb 91. Lewis Hamilton ha aconseguit quatre victòries en les sis primeres curses d’aquest any 2020, i encara en queden set per disputar. Si mantingués el seu domini, podria superar també aquest rècord abans del final de la temporada.

El gran repte de Hamiton per a aquest 2020 és igualar un altre rècord del pilot alemany, el de títols mundials. Michael Schumacher en té set en el seu palmarès i Lewis Hamilton ha guanyat sis vegades el campionat. En aquesta temporada va pel camí de guanyar el setè i igualar el rècord. En les sis primeres curses el pilot de Mercedes ha sumat 132 punts i supera per 37 punts el segon classificat, el neerlandès Max Verstappen, que en té 95, i també té 43 punts més que el seu company d’equip, el finès Valtteri Bottas, que en suma 89.

Pel que fa al rècord de posicions preferents, Lewis Hamilton fa temps que el té en el seu poder, amb 92, i supera clarament el segon que més n’ha fet, també Michael Schumacher, amb 68. Un rècord que sembla que no està a l’abast del campió anglèes, per ara, és el de les voltes ràpides ja que en té 49 i és força lluny de les 77 de l’alemany.