Fórmula 1

Honda deixarà la fórmula 1 al final de la temporada 2021

Motor. La marca japonesa subministre actualment els motos a Red Bull i AlphaTauri

Honda ha decidit que deixarà la fórmula 1 al final de la temporada 2021. La marca japonesa és la subministradora actual de motors dels equips Red Bull i Alpha Tauri. Honda ha entrat i sortit de la fórmula 1 en diverses ocasions i en aquesta darrera etapa hi haurà estat set anys, des del 2015, subministrant motors.

L’empresa japonesa ho ha comunicat en una roda de premsa en la que ha explicat que la industria de l’automòbil està experimentant una gran transformació, i que Honda ha decidit apostar per: “la realització de la neutralitat del carboni pel 2050”. Amb aquest objectiu ha d’invertir els seus recursos en la investigació i el desenvolupament cap a: “les àrees de futures tecnologies d’unitats de potència i energia, incloses tecnologies de vehicles de piles de combustible i bateries, que seran el nucli de les tecnologies lliures del carboni”.

En la seva darrera etapa en la fórmula 1 Honda va estar tres anys amb McLaren, sense gaire èxit, i al 2018 Red Bull va decidir que subministraria els motors en exclusiva al seu segon equip, llavors anomenat Toro Rosso. A partir del 2019 Red Bull també va portar motor Honda i aquest binomi ha aconseguit quatre victòries i setze podis en menys de dues temporades. Aquest 2020 l’holandès Max Versatppen, amb el Red Bull-Honda, van guanyar en el GP del 40 Aniversari i el francès Pierre Gasly, amb l’Alpha Tauri-Honda, van guanyar el GP d’Itàlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)