Motociclisme

Quartararo fa la ‘pole’ a casa i busca un nou triomf

Motor. Viñales fa el cinquè temps en MotoGP en el GP de França; Arenas lluita per la posició preferent en Moto3 i acaba en la segona posició

Fabio Quartararo (Yamaha) va ser profeta a casa seva i sortirà des de la posició preferent de MotoGP en el GP de França. El pilot francès va dominar la qualificació al circuit de Le Mans i amb 1:31.315 va superar per 222 mil·lèsimes el segon, l’australià Jack Miller (Ducati) que va marcar 1:31.537. És la tercera vegada en la temporada que Fabio Quartararo sortirà primer en un gran premi, i buscarà una nova victòria. En aquest 2020 ja ha guanyat tres curses, les dues primeres del campionat i la darrera que es va disputar al circuit de Barcelona-Catalunya. El segon de la general, el mallorquí Joan Mir (Suzuki) ocupa el catorzè lloc en la graella, ja que va disputar la Q1 i no va poder estar entre els dotze millors. Maverick Viñales (Yamaha) va ser el millor català i estarà en la cinquena posició de la graella (1:31.719), mentre que Pol Espargaró ocuparà la vuitena (1:31.795). La resta de catalans es van quedar en la Q1.

Albert Arenas (KTM) va fer una gran qualificació en Moto 3 i sortirà des de la segona posició. El gironí va fer un gran temps d’1:41.419, que en aquell moment va ser el millor, però tot seguit el valencià Jaume Masià (Honda) el va millorar per vint centèsimes (1:41.399). El líder del mundial, el japonès Ai Ogura (Honda) va caure, no va fer cap temps i sortirà dissetè.

Per tercera vegada aquesta temporada Joe Roberts (Kalex) sortirà des de la posició preferent en el Moto 2. El nord-americà va ser el més ràpid amb 1:36.256. El líder del mundial, Luca Marini (Kalex), que divendres va caure i va haver d’anar a l’hospital, va poder competir i sortirà quart (1:36.522). El català Xavi Vierge (Kalex) va fer el setè registre amb 1:36.737.

El rubinenc Jordi Torres va guanyar la primera cursa de MotoE i lidera la general per la caiguda de l’anterior líder, l’italià Matteo Ferrari, en la primera volta. La copa del món de MotoE s’acaba avui amb la segona cursa que també es disputarà a Le Mans.

Canvi d’horaris

En aquest GP de França hi ha canvis en els horaris de les curses i el més notable és que MotoGP serà la segona prova a les 13.00 h i després es disputarà la cursa de Moto2 a les 14.30 h. Com sempre, obrirà la jornada la cursa de Moto3, però serà a les 11.20 h. L’última prova del dia serà la de MotoE, a les 15.40 h.