Motociclisme

Doble podi sota la pluja

Àlex Márquez puja per primer cop al podi amb una magnífica segona posició en el GP de França i Pol Espargaró acaba tercer

Danilo Petrucci es posa al davant des de l’inici i guanya en el circuit de Le Mans

Àlex Márquez (Honda), segon, i Pol Espargaró (KTM), tercer, van aconseguir un impressionant doblet en el podi de MotoGP en un GP de França que es va disputar sota la pluja i amb el circuit de Le Mans mullat. El cerverí va fer una cursa espectacular remuntant des de la divuitena posició de la sortida a la segona en la meta, i va pujar per primera vegada a un podi de la màxima categoria en l’any del seu debut. El granollerí es va situar en les primeres posicions molt aviat i s’hi va mantenir fins al final. La victòria va ser per a l’italià Danilo Petrucci (Ducati), mentre que el líder del mundial, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), que va sortir des de la posició preferent, va acabar novè.

La pluja no estava prevista i va arribar al circuit de Le Mans quan els pilots ja estaven a la graella de sortida. Es va aturar tot, es va declarar la cursa sobre mullat i els pilots van canviar de moto amb reglatges i pneumàtics de pluja. L’inici va ser accidentat, ja que l’italià Valentino Rossi (Yamaha) va caure en el tercer revolt i va fer sortir de pista uns quants pilots, entre ells Maverick Viñales (Yamaha), que ja no va estar entre els primers i va acabar desè. Les Ducati dels italians Danilo Petrucci i Andrea Dovizioso i l’austràlia Jack Miller es van situar al davant. Àlex Rins (Suzuki) va remuntar des de la setzena plaça i va situar-se segon, però va caure a set voltes del final.

Àlex Márquez va venir des del darrere i juntament amb Pol Espargaró, que anava darrere les Ducati, van començar a pressionar. Jack Miller va tenir problemes mecànics i va plegar, i Andrea Dovizioso no va aguantar el ritme. Els dos catalans es van situar en places de podi, però ja no van poder atrapar Danilo Petrucci, que aprofitant la lluita que hi havia al seu darrere va poder obrir un marge d’un parell de segons i es va encaminar cap a la victòria, la seva primera de l’any.

El britànic Sam Lowes (Kalex) va guanyar en Moto2 i va tornar a pujar al més alt del podi després de quatre anys. El català Xavi Vierge (Kalex) va fer una gran sortida, es va situar segon i en les primeres voltes va lluitar amb els millors, però en la quarta i quan ocupava la tercera plaça, va tornar a caure. El seu company d’equip el britànic Jake Dixon (Yamaha) va dominar bona part de la cursa i anava sol al davant quan va caure a quatre voltes del final. L’italià Luca Marini (Kalex) manté la primera posició del mundial.

Títol de Torres en MotoE

El rubinenc Jordi Torres va guanyar la copa del món de motos elèctriques, MotoE, que va finalitzar amb dues curses en el circuit de Le Mans. Després de guanyar la prova de dissabte i situar-se líder, Jordi Torres va defensar aquesta primera posició en la segona cursa de diumenge i va acabar sisè, just al darrere dels seus rivals pel títol, l’italià Matteo Ferrari i el suís Dominique Aegerter. Jordi Torres tenia 18 punts de marge sobre l’italià i 20 respecte al suís, i es va dedicar a controlar els seus rivals, que van ser cinquè i quart, respectivament. El rubinenc ha sumat 114 punts, mentre que Matteo Ferrari va ser segon, amb 97, empatat amb Dominique Aegerte, tercer.

INICI AJORNAT

Amb els pilots a la graella de sortida va començar a ploure i tots van canviar de moto
Honestament no m’esperava el podi. Tenia cada cop més bones sensacions i més confiança. M’he sentit molt bé, L’equip necessitava aquest podi
Primer podi després de sortir el 18è, soc molt feliç. Ara toca replicar això en sec, que és el més difícil
Àlex Márquez
Estic satisfet, dos podis en tres curses. Només hem de ser més constants quan no estem en el podi
Pol Espargaró

Arenas és tercer en Moto3 i recupera el lideratge

Albert Arenas (KTM) va finalitzar en la tercera posició del GP de França i va recuperar el lideratge del mundial de Moto3. El gironí va estar tota la cursa lluitant per les places de podi, i per la victòria. Va ocupar la primera posició durant força voltes, però en la darrera no va poder lluitar per la primera plaça. El triomf va ser per a l’italià Celestino Vietti (KTM), que va sumar la seva segona victòria d’aquesta temporada en la categoria. Albert Arenas va recuperar la primera posició del mundial. Suma 135 punts i ara en té sis d’avantatge sobre Ai Ogura (Honda), que en té 129. El japonès va començar malament i va estar moltes voltes fora dels punts, però va remuntar força posicions, sobretot en les últimes voltes, quan van caure quatre rivals que anaven al davant, i va acabar en la novena plaça. Una de les caigudes va ser la del tortosí Jeremy Alcoba (Honda), que va anar a parar a terra a cinc voltes del final, quan ocupava la desena posició. Albert Arenas va dir després de la cursa: “És fantàstic tornar a estar en el podi i estic content. M’hauria agradat lluitar per la victòria, però en l’última volta anaven molt ràpid i era impossible avançar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)