Motociclisme

Takaaki Nakagami també es vol afegir a la festa

Motor. El japonès, cinquè del campionat, marca el millor registre de MotoGP en la primera jornada del GP de Terol, seguit de Maverick Viñales

Si aquesta edició del mundial de MotoGP és un regne de taifes, el japonès Takaaki Nakagami (Honda) també vol tenir la seva part del territori. Si més no ahir es va reivindicar marcant el millor registre en la segona sessió d’entrenaments lliures del GP de Terol, que per segon cap de setmana consecutiu es diputa a Motorland, al traçat d’Alcanyís. Cinquè en el campionat (92), a 29 punts del líder del mundial, Joan Mir (121), encara pot tenir les seves possibilitats, sobretot si avui és capaç d’obtenir una bona posició de sortida i tenint en compte que encara restaran tres curses per disputar-se (75 punts en joc).

Nakagami, que aquesta setmana ha renovat més enllà del 2021 per Honda, va acreditar un temps de 1:47.782, seguit pel rosinc Maverick Viñales (Yamaha), amb 1:47.957. Precisament, el pilot altempordanès, tercer en la general amb 109 punts, va ser el primer a reconèixer el nipó com un rival pel campionat. “S’ha de comptar amb ell perquè el problema que ha tingut sempre és en la classificació, sortia de molt enrere, però si comença al davant té ritme per mantenir-s’hi; en l’última cursa va tenir ritme per estar lluitant pel primer o segon lloc. És un mundial molt estrany, en el qual estan passant moltes coses, i mentre estigui a menys de 25 punts pot passar de tot”, admet Viñales, que va acabar la sessió amb sensacions positives. La tercera plaça va ser per al britànic Cal Crutchlow (Honda), per davant de Fabio Quartararo (Yamaha) i Joan Mir (Suzuki). Àlex Márquez (Honda), que havia estat el més ràpid en la sessió matinal, va ser dels pocs que no va rebaixar el seu registre a la tarda (1:48.184). El cerverí va explicar el perquè del seu gran registre en la primera sessió: “Hem seguit la mateixa estratègia que la setmana passada, i hem calçat pneumàtics tous quan els altres no ho han fet.” El petit de la nissaga va tenir una caiguda sense conseqüències, pel vent i per l’excés de confiança, segons va admetre. Pel que fa la resta de catalans de la categoria reina, Álex Rins (Suzuki) va ocupar el setè lloc, Aleix Espargaró (Aprilia), el novè, Pol Espargaró (KTM), el desè, i Tito Rabat (Ducati), el vint-i-unè.

Lowes en Moto2

En Moto2, el millor registre va ser per a Sam Lowes (Kalex), amb 1:51.920. Edgar Pons (Kalex), tot i patir una caiguda, va ocupar el desè lloc (1:52.534) i Xavi Vierge (Kalex), el vintè (1:52.925).

Alcoba, a 4 mil·lèsimes de Masià

El tortosí Jeremy Alcoba (Honda) va ser el més ràpid en la segona sessió d’entrenaments lliures de Moto3 i es va quedar a només 4 mil·lèsimes del pilot d’Algemesí Jaume Masià (Honda), que va fer valer el seu registre matinal (1:58.076 i 1:58.080). Tampoc va poder rebaixar el temps de la primera sessió d’entrenaments el líder del mundial, Albert Arenas (KTM), novè amb 1:58.519. El gironí és un dels nombrosos pilots sancionats per maniobres perilloses durant l’anterior gran premi i avui es perdrà els últims 15 minuts de la tercera tanda d’entrenaments lliures, prèvia a la sessió de qualificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)