Fórmula 1

Victòria de rècord: 92

Motor. Lewis Hamilton fa història en la fórmula 1 i supera la marca de triomfs de Michael Schumacher en imposar-se amb claredat en el GP de Portugal

El rècord històric de 92 victòries en la fórmula 1 ha arribat en la primera ocasió que ha tingut. Lewis Hamilton va igualar en triomfs Michael Schumacher (91) en l’últim Gran Premi i en aquest GP de Portugal l’ha batut, i a més ho ha fet amb una superioritat impressionant sobre els seus rivals. El britànic de Mercedes ha deixat enrere el llegendari pilot alemany en nombre de triomfs i amb tota seguretat anirà afegint més victòries al nou registre. Lewis Hamilton ha guanyat vuit Grans Premis aquesta temporada en les dotze curses que s’han disputat i encara en queden cinc per finalitzar l’any.

La segona posició en el circuit de Portimão va ser per al seu company d’equip, el finès Valtteri Bottas, que va arribar a més de 25 segons, i el tercer lloc del podi el va ocupar el neerlandès Max Verstappen (Red Bull), a més de 34 segons del guanyador. Només els quatre primers classificats no van ser doblats pel pilot britànic en aquesta històrica cursa.

Un mal inici

Tot i que sortia en la primera posició de la graella, Lewis Hamilton no va fer una bona primera volta i va baixar fins a la tercera plaça. Va destacar en les primeres corbes una topada inicial entre Marx Verstappen i Sergio Pérez (Racing Point), que va enviar el mexicà a l’última posició. La sorpresa la va donar el madrileny Carlos Sainz (McLaren), que va passar de la setena plaça en la sortida a la primera, gràcies als seus pneumàtics tous, al fet que la pista estava una mica molla i que els pilots amb pneumàtics mitjans, com els Mercedes, van tenir dificultats per agafar la temperatura òptima. A poc a poc, però, la potència de cada vehicle el va anar situant en el seu lloc en la cursa. El madrileny va liderar un Gran Premi de fórmula 1 durant quatre voltes i després va anar perdent posicions. Els dos Mercedes es van situar al davant, tot i que fins a la volta 20 Lewis Hamilton no va recuperar la primera posició. A partir d’aquí el britànic només va cedir el seu lloc al capdavant de la classificació quan va entrar a canviar pneumàtics, passada la meitat de la cursa.

El monegasc Charles Leclerc (Ferrari) va tenir una actuació molt destacada i en tot moment es va saber mantenir al davant, i va acabar en una meritòria quarta posició. Sainz, després de liderar la cursa portuguesa, va perdre moltes posicions, fins a la dotzena, quan va canviar els pneumàtics, però va saber avançar els seus rivals i va acabar en la sisena plaça.

EL PROTAGONISTA

Necessitaré temps per assimilar-ho. Encara estic en el mode cursa, no puc trobar les paraules
Ho dec tot a aquesta gent i a la de la fàbrica, que fan un treball immens, innovant i superant els límits. Estar envoltat de tot això t’inspira
LÍDERS SUCCESSIUS
Bottas, v. 1 Sainz, v.2 a 5 Bottas, v. 6 a 19 Hamilton, v.20 a 40 Bottas, v. 41 Hamilton, v. 42 a 66.