Motociclisme

El repte de guanyar el títol

Motor. Albert Arenas diu que està preparat per lluitar per ser campió de Moto3 i que els mals moments que han passat els han fet més forts

Albert Arenas (KTM) depèn d’ell mateix per guanyar diumenge el títol mundial de Moto3. El pilot gironí de l’Aspar Team arriba líder a la darrera cursa, el GP de Portugal, i afirma estar preparat per a aquest repte. Ai Ogura (Honda) i Tony Arbolino (Honda) són els dos rivals que li poden impedir ser el campió. Albert Arenas lidera el mundial amb 170 punts, 8 més que el japonès i 11 més que l’italià. El gironí també té al seu favor que si acaben empatats a punts el títol serà per a ell, ja que ha guanyat tres curses, mentre que Ogura no ha aconseguit cap victòria i Arbolino només una, l’última.

Les combinacions són diverses i la més directa i en què Albert Arenas no depèn de ningú és que guanyi la cursa o acabi en la segona posició, facin el que facin els seus dos rivals. També serà campió sempre que estigui al davant dels seus rivals. Si el gironí acaba tercer o quart també guanyarà el títol si Ogura o Arbolino no guanyen el Gran Premi. Fins i tot hi ha una possibilitat de ser campió sense puntuar, sempre que Ogura acabi vuitè o més enrere i Arbolino, cinquè o pitjor.

El japonès i l’italià també tenen possibilitats de ser campions amb diverses combinacions. No en tenen prou amb guanyar la cursa, ja que un triomf d’Ogura s’ha de combinar amb el fet que Arenas acabi tercer o pitjor, i una victòria d’Arbolino ha d’anar acompanyada del fet que el gironí no pugi al podi. Tot i que la lluita pel títol és de tres pilots, la lluita per la victòria en la cursa està més oberta. Deu pilots han aconseguit una victòria aquesta temporada, amb l’italià Celestino Vietti i el valencià Jaume Masiá destacats, que n’han guanyat dues, els que n’han guanyat més després d’Arenas, amb tres.

El títol de Moto2

En aquest GP de Portugal també està en joc el títol mundial de Moto2 amb quatre pilots que matemàticament el poden aconseguir. L’italià Enea Bastianini és el màxim favorit i té 14 punts d’avantatge sobre el segon, i serà campió si queda dels quatre primers. El britànic Sam Lowes és el principal rival, i també aspiren al títol, amb menys possibilitats, els italians Luca Marini, a 18 punts, i Marco Bezzechhi, a 23. En MotoGP el títol està decidit, però està en joc el subcampionat, a què aspiren sis pilots. Els més ben situats són l’italià Franco Morbidelli i el barceloní Àlex Rins –segon i tercer–, separats per només quatre punts.

EL PROTAGONISTA

La classificació del mundial
1r Albert Arenas (KTM) 170
2n Ai Ogura (Honda) 162 (-8)
3r Tony Arbolino (Honda) 159 (-11)
4t Jaume Masiá (Honda) 140 (-30)
5è Celestino Vietti (KTM) 137 (-33)
Estic preparat per aquest repte
Arribem líders i ens hi juguem el títol, sona molt bé
Els mals moments ens han fet més forts. Estic orgullós de ser el líder i de tenir l’oportunitat de guanyar aquest cap de setmana
Albert Arenas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)