Dakar

De Villiers i Haro dominen completament la cinquena etapa del Dakar

El sud-africà i el copilot català han passat primers en tots els punts de control. Roma fa una bgran etapa i acaba en la setena posició

Giniel de Villiers i Àlex Haro (Toyota) han dominat de principi a fi la cinquena etapa del Dakar i han aconseguit la victòria. El sud-africà i el seu copilot català han passat primera en tots els punts de control i en la meta d’aquesta cinquena etapa de 456 quilòmetres entre Riad i Al Qaisumah han superat per 58 segons a Brian Baragwanath i Taye Perry (Century). Els sud-africans s’han anat apropant poc a poc i en els darrers quilòmetres han lluitat per la victòria. Geniel de Villiers i Àlex Haro han pujat fins l’onzena posició en la general.

Una mica allunyats de la victòria d’etapa, Nasser Al-Attiyah (Toyota) i Stéphane Peterhansel (Mini) han mantingut un gran duel pel lideratge de la general. El francès gairebé sempre ha anat per davant i al final ha superat al qatarià per una mica més de dos minuts i amplia la seva avantatge en la general a 6:11. Stéphen Peterhansel ha sigut tercer de l’etapa a 2:25 i Nasser Al-Attiyah quart a 4:38.

Carlos Sainz i Lucas Cruz han tornat a tenir problemes per trobar el bon camí a l’inici de l’etapa i han cedit més de mitja hora respecte als primers. Després el madrileny i el copilot català s’han recuperat una mica i han arribat a meta a 15:19 del guanyador, i han perdut 13 minuts més respecte al lider de la general. Mantenen el tercer lloc i estan a 48:13 de Stéphane Peterhansel.

Nani Roma i el seu copilot francès Alex Winocq (Hunter) han fet una bona etapa, en la primera meitat de l’etapa han estat entre els cinc primers i al final han ocupat la setena plaça a 10:31. L’osonenc ha pujat posicions en la general i ara és setè a 1h24:56.

El sud-africà Henk Latojan (Toyota), quart de la general, ha patit un accident en els primers quilòmetres de l’especial i s’ha fracturat la clavicula. Ha estat evacuat a Riad. El seu copilot Brett Cummings està il·lès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)