Dakar

Mor als 68 anys Hubert Auriol, triple vencedor del Dakar

El francès Hubert Auriol, expilot i exdirector del ral·li Dakar, ha mort avui “d’un accident cardiovascular, després d’un llarg combat contra la malaltia”, segons ha anunciat la seva família. Hubert Auriol, de 68 anys, era anomenat “l’africaine”, no només perquè havia nascut el 1952 a Etiòpia, sinó també a causa del seu èxit en el cèlebre ral·li, on va ser el primer a guanyar en motos (1981 i 1983) i també va vèncer en cotxes (1992).

El 1995 va esdevenir director del Dakar, una funció que va ocupar fins a 2004. Sota la seva direcció, el ral·li va començar per primera vegada des de fora de França, des d’Espanya (Granada el 1995, 1996 i 1999) i fins i tot des de Dakar (1997 i 2000). La seva cara a França es faria després més familiar per al gran públic el 2001, al fer la seva entrada en el món de la televisió.

El gust per l’aventura marcava la vida d’Hubert Auriol, que posseeix un altre rècord, amb la volta al món més ràpida en avions d’hèlixs, el 1987, poc després d’un accident de moto que havia sofert, i que ho va aconseguir en companyia de Henri Pescarolo, Patrick Fourtick i Arthur Powell, en poc més de 88 hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)