Més motor

MOTOR

GRAN PREMI D'ALEMANYA DE MOTOCICLISME

La sort dels campions

Márquez esquiva Espargaró en la caiguda i reforça el lideratge

El de Granollers va trepitjar l'herba molla i va volar pels aires

Pol Espargaró
DERBI
«He fet un petit error i l'he pagat molt car. He intentat continuar per sumar algun punt, però la moto no s'ha posat en marxa»
«L'únic positiu és que no m'he fet mal. Queden vuit curses i no ens rendirem»
Marc Márquez
DERBI
«És una pena que Pol hagi caigut. No t'agrada que això passi a un rival que, a més, és un dels millors pilots»
«Tinc 26 punts d'avantatge i marxem de vacances amb els deures ben fets»

Cap de setmana rodó per a Marc Márquez, que va repetir la posició preferent, la victòria i la volta ràpida. A més, es va beneficiar de la dissort dels seus rivals directes per obrir un primer forat en la classificació del campionat, ja que Pol Espargaró va caure quan estava lluitant amb el pilot de Cervera pel lideratge de la cursa i Nico Terol, lesionat, va veure la cursa des de casa.

La prova va tenir unes primeres voltes estranyes, amb el domini inicial dels pilots que van muntar pneumàtics d'aigua. L'asfalt era parcialment humit a causa de la pluja de la nit anterior, però en aquelles condicions només era qüestió de temps que els pilots amb pneumàtics de sec controlessin la cursa. Dit i fet. Entre ells hi havia Pol Espargaró i Marc Márquez, que no van perdre els nervis quan van veure que alguns rivals aconseguien un avantatge de més de cinc segons poc després de la sortida. Tot va tornar a la normalitat després d'unes quantes voltes. Els dos catalans es van situar al capdavant i van quedar sense adversaris.

L'asfalt encara no era del tot sec, i els pilots van decidir no començar la batalla, malgrat alguns avançaments tímids. Tots dos eren conscients que qui acabés davant del rival seria el líder de la categoria. El duel no va començar fins a cinc voltes del final. Va ser magnífic i trepidant, però Espargaró va fer un error minúscul a tres voltes del final, quan va pujar sobre un piano i la roda del darrere va fregar l'herba artificial, que era ben xopa. El de Granollers va perdre el control, va saltar pels aires i va estar a punt de ser envestit per Márquez, que el va esquivar miraculosament.

La victòria del lleidatà va ser la que fa 100 per a la marca catalana Derbi. Només la superen Honda, Yamaha, MV-Augusta, Aprilia i Suzuki.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)