Fórmula 1

Max Verstappen conquereix Mònaco i és el nou líder del campionat

Hamilton és setè en un dia per oblidar per a Leclerc, que no pot sortir, i Bottas, clavat al box sense poder canviar una roda

Gran operació de Red Bull i Max Verstappen en el Gran Premi de Mònaco. El neerlandès ha guanyat per primer cop en el llegendari circuit urbà i el triomf li permet enfilar-se al lideratge del mundial (105 punts) en un dia per oblidar per a Mercedes –Hamilton ha estat setè (101 punts)– i sobretot per l’ídol local, Charles Leclerc (Ferrari). El monegasc havia de sortir des de la posició preferent però en una de les voltes d’escalfament ha acabat al box per una avaria que finalment els mecànics del seu equip no han pogut reparar.

Un dels beneficiats per la situació de Leclerc havia de ser Bottas, ja que tots els pilots han avançat un lloc a la graella. El finlandès ha fet les primeres trenta voltes rer Verstappen però quan ha entrat a canviar als pneumàtics ha viscut una situació insòlita ja que els mecànics de l’equip no han estat capaços de treure una de les rodes davanteres i ha acabat abandonant. Hamilton ha estat el primer dels favorits en entrar –volta 30– però Mercedes ha calculat malament les distàncies d’alguns rivals i el britànic s’ha trobat Pierre Gasly (Alpha Tauri) i Sebastian Vettel (Aston Martin), que com sol passar a Mònaco no han donat opcions al seu rival per passar, que finalment ha decidit tornar a entrar per assegurar-se el punt de la volta ràpida sense perdre el lloc.

Al costat de Verstappen en el podi hi han acabat Carlos Sainz (Ferrari) i Lando Norris (McLaren), que no han comès cap error i han fet el seu millor resultat a Mònaco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)