Fórmula 1

Verstappen torna a manar al Red Bull Ring i és més líder del mundial de F-1

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) ha repetit triomf amb una gran autoritat en el Red Bull Ring d’Spielberg, escenari on es va imposar fa set dies, aquest cop en el gran Premi d’Àustria, i s’aferma al capdavant del mundial de Fórmula 1 amb 32 punts de marge sobre l’anglès Lewis Hamilton (Mercedes), que només ha estat quart. Verstappen, que ha rendibilitzat molt bé la posició preferent i la feinada i el desgast que ha tingut Hamilton per sotmetre en tot el tram inicial de la cursa el combatiu anglès Lando Norris (McLaren) –un dels grans protagonistes del cap de setmana– mentre ell marxava tot sol, suma el cinquè triomf en nou curses, el tercer seguit, i fa camí per destronar el britànic. El podi l’han completat Valtteri Bottas (Mercedes) i Norris. Carlos Sainz (Ferrari) ha acabat cinquè protagonitzant una bona remuntada final i Checo Pérez (Red Bull) ha acabat sisè.

El neerlandès ha mantingut la posició de privilegi en l’arrencada, ben pressionat per Lando Norris (McLaren), però la sortida de pista d’Esteban Ocon (Alpine) quan li han fet un sandvitx ha provocat l’entrada del safety car i el reagrupament. El seu escuder Sergio Pérez (Red Bull), que ha sortit tercer, s’ha vist relegat al desè lloc en la volta sisena quan intentava avançar Norris. La maniobra ha estat investigada. Malgrat que Hamilton ha caigut al cinquè lloc en la quarta volta avançat per Bottas (Mercedes) s’ha rescabalat de seguida i s’ha situat tercer empaitant Norris, que ja sentia el seu alè. Verstappen rodava sol per davant amb més de cinc segons –13a volta–sobre Norris i molta autoritat. Hamilton no ha avançat Norris fins a la 20a volta, curiosament, en el mateix moment en què els comissaris han decidit que el jove anglès havia de complir cinc segons de penalització en el pit stop. per la maniobra anterior amb Pérez. Hamilton, per fi, s’ha reivindicat segon a 10 segons de Verstappen –22a volta– quan cap dels favorits encara no havia canviat els pneumàtics mitjos i tot feia indicar que l’aposta seia per una estratègia d’una sola aturada. Hamilton, però, perdia entre una i dues dècimes per volta respecte del líder i la il·lusió d’atrapar-lo era utòpica.

Norris i Bottas han entat al garatge en la 31 volta i han intercanviat posicions. Hamilton en la 32a i Verstappen, en la 33a, amb rapidesa i tota la comoditat del món. Duia 13 segons sobre el vigent campió del món, que ha seguit incrementant. Pérez ha estat penalitzat amb 5 segons per tancar il·legalment el monegasc Charles Leclerc (Ferrari).

A poc a poc, el mal estat del cotxe de Hamilton l’ha llastat i no li ha permès mantenir el segon lloc. Ha perdut dues posicions. Bottas s’ha col·locat segon i Norris l’ha empaitat buscant sense èxit la segona posició, però arrodonint una cursa de gran nivell amb només 22 anys i una gran ambició: “Estic content peró frustrat. Hauríem pogut ser segons.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)