MotoGP

Valentino Rossi anuncia que es retira a final de la temporada

L’italià posa fi als seus 42 anys a 26 anys en el mundial

Valentino ha anunciat que es retira al final d’aquesta temporada. “He decidit parar a final d’aquesta temporada. Desafortunadament serà l’ultima segona part de la temporada que disputaré com a pilot de MotoGP” ha explicat el pilot italià, de 42 anys, en una roda de premsa en el circuit Red Bull Ring on el mundial torna a la competició aquest cap de setmana després de l’aturada de l’estiu.

“Es trist dir que l’any vinent ja no estaré competint amb la moto. La meva vida canviara porto 30 anys corrent en moto. Ha sigut fantàstic i ho he gaudit moltíssim, un llarg recorregut de 26 anys en el mundial i he viscut moments inoblidables” ha explicat el nou vegades campió del món. Valentino Rossi ha dit que la retirada és el que havia de fer en aquest moment: “He tingut una carrera molt llarga i afortunadament he guanyat moltes curses. Ha resultat difícil prendre la decisió. Al final, en qualsevol esport, el que marca la decisió són els resultats i crec que és el camí correcte”. “Ara em sento bé i en calma. No estic feliç, però crec que és el moment adequat” ha dit Valentino Rossi per explicar les seves sensacions.

El pilot italià ha comentat que podia haver continuat corrent en el seu equip al costat del seu germà, però ha dit que està be la decisió que ha pres. Respecte al seu futur ha comentat que continuarà competint en cotxes GT, no al mateix nivell, però que encara no està del tot tancat.

Valentino Rossi ha recordat que els tres millors moments han sigut el primer títol mundial de 500 cc l’any 2001, el del 2004 que va ser el primer títol amb Yamaha, i el del 2008 perquè ja era vell i el consideraven acabat perquè havia estat dos anys sense guanyar després de cinc títols consecutius. Il Dottore té en el seu palmarès 9 títols mundials, un de 125 cc (1997), un de 250 cc (1999), un de 500 cc (2001) i sis de MotoGP (2002, 2003, 2004, 2005, 2008 i 2009). En la roda de presa només s’ha mostrat trist per no haver aconseguit guanyat el desè títol mundial, del que ha dit “Vaig estar aprop”.

Valentino Rossi va debutar en el mundial de motociclisme l’any 1996 amb una a Aprilia de 125 cc, i va arribar a la màxima categoria –llavors 500 cc–, l’any 2000 amb una Honda. L’any 2004 va anar a Yamaha i els anys 2011 i 2012 va estar a Ducati per tornar a Yamaha al 2013, on ha estat fins ara, tot i que aquest any 2021 no ha estat a l’equip oficial. Ha estat 26 anys en el mundial i 22 a la màxima categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)