MotoGP

Sergio Garcia guanya el GP d’Àustria i reanima el mundial de Moto3

El castellonenc Sergio Garcia Dols (Gas Gas) s’ha endut avui el triomf en el Gran Premi d’Àustria al Red Bull Ring tot i haver sortit en la catorzena posició i es reivindica en la lluita pel títol del mundial de Moto3 amb el seu tercer triomf del curs, el quart de la seva carrera i el novè podi, refent-se de la caiguda que va patir en el mateix escenari ara fa set dies. El líder del mundial, Pedro Acosta (KTM) no ha gestionat amb l’encert habitual l’estratègia en les dues darreres voltes i ha acabat quart, superat també pel turc Dennis Öncü (KTM), segon i que ha flirtejat amb el triomf tota la cursa, i per l’italià Dennis Foggia (Honda), tercer. Garcia Dols, segon en la general, atia la lluita pel títol mundial retallant dotze punts al líder Pedro Acosta i se situa a 41 punts. El jesusenc Jeremy Alcoba (Honda), que sortia tercer, ha acabat catorzè.

El turc Deniz Öncü (KTM), cinquè en els entrenaments, ha sortit com un coet i s’ha situat primer avançant en la primera volta Romano Fenati (Husqvarna), que va signar la pole. Tots dos i el líder del mundial Pedro Acosta (KTM) han liderat un grup encara relativament homogeni però que s’anava estriant en els primers compassos. El pilot de Borriana Sergio Garcia (Gas Gas) era quart i el d’Algemesí Jaume Masià (KTM), que ha establert nou rècord de la pista a 19 voltes del final amb un temps d’1:36.074, ocupava el cinquè lloc. El català Jeremy Alcoba (Honda) era vuitè, encara amb possibilitats de contactar, tot i que s’ha anat despenjant i també ha estat sancionat. El trio Fenati, Öncü, Acosta, tres dels pilots més ràpids del mundial, anava adquirint un marge de temps, tot i que Garcia, Masià i Dennis Foggia (Honda) s’hi han enganxat configurant un grup selectiu de sis pilots que ha adquirit un marge de vuit dècimes amb 15 voltes per davant. El sud-africà Darryn Binder (Honda) s’ha afegit a la festa, juntament amb l’escocès John MacPhee (Honda). El mallorquí Izan Guevara (Gas Gas) ha establert un nou rècord del circuit en la dinovena volta i s’ha situat vuitè.

Öncü i Acosta han semblat jugar-se el triomf a dues voltes del final, però el murcià aquest cop no ha estat tan clarivident. Sergio Garcia, venint des del darera, ha avançat el turc en la darrera volta i ha obtingut un triomf revitalitzador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)