Fórmula 1

Hamilton guanya i empata a punts amb Verstappen en la lluita pel mundial

El GP de l’Aràbia Saudita ha estat completament boig amb dues banderes vermelles, incidents i sanció de cinc segons pel neerlandès

Lewis Hamilton (Mercedes) ha guanyat el GP de l’Aràbia Saudita i amb la volta ràpida que ha fet ha atrapat a punts a Max Verstappen (Red Bull), segon, en la lluita pel mundial. Tots dos sumen 369,5 punts i el neerlandès manté el primer lloc de la general perquè ha guanyat més curses, 9 per 8. El títol mundial es decidirà diumenge vinent en el GP de Abu Dhabi. La tercera posició ha sigut per Valtteri Bottas (Mercedes), que ha superat a Esteban Ocon (Alpine) a pocs metres de la meta.

El primer cop de teatre ha arribat a la volta 10 amb l’accident de Mick Schumacher i la sortida a pista de safety car. Lewis Hamilton i Valtteri Bottas han entrat a canviar els pneumàtics, però Max Verstappen no i s’ha situat primer. Quatre voltes després s’ha mostrat la bandera vermella i tots han entrat al pit lane i el neerlandès ha pogut canviar els pneumàtics sense perdre temps i quan s’ha reiniciat la cursa ha mantingut el primer lloc.

En la segona sortida Lewis Hamilton, que estava segon, ha superat Max Verstappen, però el neerlandès l’ha tornat a passar per fora de la pista i l’hi ha tallat el pas per situar-se primer. Esteban Ocon ho ha aprofitat i s’ha situat segon per davant de l’anglès. Per darrera Sergio Pérez ha tingut un accident i ha quedat fora juntament amb Nikita Mazepin i George Russell, i s’ha mostrat una segona bandera vermella.

Per fer la tercera sortida Max Verstappen ha tornat la plaça per avançament indegut i ha baixat al tercer lloc. Esteban Ocon ha ocupat el primer i Lewis Hamilton el tercer. El neerlandès ha sigut el més llest en la tercera sortida i s’ha situat novament primer, mentre que Hamilton ha baixat al tercer lloc i poc després ha superat Esteban Occon i ha començat la persecució del líder del mundial.

La lluita entre els dos aspirants al títol mundial ha estat titànica i plena d’incidents en les darreres voltes, quan l’anglès ha intentat avançar al neerlandès, aquest ha anat per fora de la pista i h mantingut el lloc. Des de direcció de la cursa l’hi han dit que l’hi havia de tornar la posició, i quan ho ha intentat fer, els dos cotxes s’han tocat en una mala acció del neerlandès. Finalment Max Verstappen ha tornat el primer lloc a Lewis Hamilton unes voltes més tard i també ha estat sancionat amb cinc segons. Lewis Hamilton ha guanyat la cursa i ha fet la volta ràpida.

Carlos Sainz (Ferrari) ha acabat vuitè, mentre que Fernando Alonso ha ocupat la catorzena plaça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)