Trial

TONI BOU

TRENTA VEGADES CAMPIÓ DEL MÓN I LÍDER DEL CAMPIONAT D’X-TRIAL

“El de l’any passat és irrepetible”

Toni Bou (Piera, 1986), el rival a batre diumenge al Palau Sant Jordi, aspira al seu 15è triomf en el trial indoor de Barcelona, que el deixaria a tocar del seu 31è títol mundial, el 16è sota sostre.

Com valora l’inici del mundial d’X-Trial, amb tres victòries en tres proves?
Estic supercontent. Ha estat un inici molt bo. Estem molt ben acostumats els últims anys, però hem tornat a fer una molt bona feina durant la pretemporada. Sempre és difícil començar i aquest any encara més perquè estem treballant amb una moto nova. En algunes coses hi hem guanyat, però en d’altres hi hem perdut perquè la moto d’abans també era molt equilibrada.
Quina diferència en la manera d’afrontar aquesta prova al Sant Jordi respecte a la de fa cinc mesos en el mateix escenari, oi?
Competir a Barcelona sempre és una pressió, però el de l’any passat és gairebé irrepetible. Ens vam haver de jugar el campionat en dues curses, i amb l’obligació de guanyar, sense marge d’error. Arribar amb la possibilitat d’aconseguir el 30è títol i per primera vegada a Barcelona, penso que és una sensació que no es podrà repetir. Va ser un dia de molta pressió i amb una satisfacció increïble al final. De totes maneres, la del Sant Jordi sempre és una cursa important en el campionat i intentarem de fer-ho el millor possible, i gaudir-ho.
Encara restaran dues curses a l’octubre, però si torna a guanyar a Barcelona ja haurem de començar a fer números amb vista el 31è títol mundial?
He aconseguit tres victòries, però els resultats han estat molt ajustats. El nivell és més alt i l’Adam Raga és supercompetitiu, i sempre colla. A Madrid ja vam superar l’equador del campionat, així que un resultat bo aquí seria un pas molt important. Ens agradaria que no hi hagués l’aturada fins a l’octubre perquè la preparació física i de la moto per l’aire lliure és molt diferent. És estrany però, si hagués d’escollir entre disputar quatre curses o sis, prefereixo que n’hi hagi sis.
Com valora la nova reglamentació?
Esportivament és millor. Sortim al màxim des del primer moment, hi ha menys estratègies, has d’intentar no cometre errades des de la primera zona i això també ho fa més comprensible de cara al públic.
I com li va amb Takahisa Fujinami com a ‘team manager’ i Gabriel Marcelli com a nou company d’equip?
Estic molt agraït a en Miquel Cirera des que em va fitxar i a aquests 15 anys d’èxits. A en Fujinami, ja el teníem a l’equip, és un amic, un gran company i un gran professional, tot i que lògicament està aprenent l’ofici perquè fer de pilot a team manager són coses molt diferents. Però ho farà molt bé. I en Gabriel és un pilot jove que ve collant, amb moltes ganes. Sempre és bo tenir un company així perquè et fa posar les piles cada dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)