Fórmula 1

Doblet de Red Bull i cinquè triomf de Verstappen

Fórmula 1. Pérez acaba segon en el GP de l’Azerbaidjan al davant dels Mercedes de Russell i Hamilton. Els dos Ferrari abandonen amb problemes

Els Red Bull de Max Verstappen i Sergio Pérez van dominar el GP de l’Azerbaidjan, que es va disputar al circuit urbà de Bakú, i van fer un pas important per al mundial de pilots i de constructors, on són més líders. El neerlandès va sumar la seva cinquena victòria de l’any i va consolidar el seu lideratge, i el mexicà va pujar a la segona posició de la general. Les places primera i segona dels pilots de l’equip austríac van estar acompanyades per la retirada dels Ferrari de Charles Leclerc i Carlos Sainz per problemes mecànics abans de la meitat de la cursa. Va completar el podi George Russell (Mercedes), la tercera vegada que és tercer aquest any, i el seu company d’equip Lewis Hamilton va acabar quart. Fernando Alonso (Alpine) va ocupar la setena plaça.

En la sortida Pérez va superar Leclerc i en el primer revolt ja anava en el primer lloc. El monegasc va veure com Verstappen es va situar just al seu darrere en les primeres voltes i l’intentava pressionar. Els Ferrari van començar a donar mostres de la seva poca fiabilitat en la volta 9, quan Sainz, que anava quart, es va retirar per un problema hidràulic. Amb el cotxe de seguretat virtual a la pista, Leclerc va entrar a canviar pneumàtics i va baixar a la tercera posició. Pérez va començar a tenir problemes amb la degradació dels pneumàtics i en la volta 15 Verstappen el va superar. Unes voltes després els dos pilots de Red Bull van canviar els pneumàtics i Leclerc es va situar primer. Només va anar una volta al davant, ja que en la 22 el motor del Ferrari del monegasc va dir prou i es va trencar quan liderava la cursa.

Verstappen es va situar primer, amb Pérez segon, i es van mantenir així tota la segona meitat de la prova fins a creuar la meta. Russell es va situar tercer sense problemes, i l’interès en les darreres voltes va estar en la lluita de Hamilton amb Pierre Gasly (Alpha Tauri), al qual va superar, i va acabar quart. Alonso, que sortia desè, va saber jugar les seves cartes i malgrat perdre posicions en el canvi de pneumàtics va fer un bon final de cursa i va ser setè.

GP de l’Azerbaidjan
1r. M. Verstappen (Red Bull) 1h34:05.941
2n. S. Pérez (Red Bull) a 20.823
3r. G. Russell (Mercedes) a 45.995
4t. L. Hamilton (Mercedes) a 1:11.679
5è. P. Gasly (Alpha Tauri) a 1:17.299
6è. S. Vettel (Aston Martin) a 1:24.099
7è. F. Alonso (Alpine) a 1:28.596
8è. D. Ricciardo (McLaren) a 1:32.207
9è. L. Norris (McLaren) a 1:32.556
10è. E. Ocon (Alpine) a 1:48.184
11è. V. Bottas (Alfa Romeo) a 1 volta
12è. A. Albon (Williams) a 1 volta
13è. Y. Tsunoda (Alpha Tauri) a 1 volta
14è. M. Schumacher (Haas) a 1 volta
15è. N. Latifi (Williams) a 1 volta
RET. L. Stroll (Aston Martin) 46 voltes
RET. K. Magnussen (Haas) 31 voltes
RET. Z. Guanyu (Alfa Romeo) 23 voltes
RET. C. Leclerc (Ferrari) 21 voltes
RET. C. Sainz (Ferrari) 8 voltes
Mundial
1r. M. Verstappen (Red Bull) 150 pts
2n. S. Pérez (Red Bull) 129 pts
3r. C. Leclerc (Ferrari) 116 pts
4t. G. Russell (Mercedes) 99 pts
5è. C. Sainz (Ferrari) 83 pts
6è. L. Hamilton (Mercedes) 62 pts
7è. L. Norris (McLaren) 50 pts
8è. V. Bottas (Alfa Romeo) 40 pts
9è.E. Ocon (Alpine) 31 pts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)