MotoGP

Quartararo domina, guanya i és més líder

Motor. El campió mundial signa la tercera victòria de l’any, la segona de manera consecutiva, i succeeix així Marc Márquez, que havia guanyat les darreres vuit curses de MotoGP al circuit de Sachsenring

La victòria de Fabio Quartararo i la seva Yamaha en el GP d’Alemanya va ser clara i contundent, i el campió mundial va ampliar el seu avantatge en la general del mundial de MotoGP. El francès va dominar des de l’inici i va signar el seu tercer triomf –el segon de manera consecutiva– aquest any. Fabio Quartararo succeeix així Marc Márquez com a guanyador al circuit de Sachsenring, on el cerverí s’havia imposat en les darreres vuit curses de MotoGP. Des del 2013, només havia pujat al capdamunt del podi Marc Márquez. Aquest triomf també talla la ratxa de fins a onze victòries consecutives d’Honda al circuit de Sachsenring. L’últim guanyador que no pilotava una Honda va ser Valentino Rossi, amb Yamaha, l’any 2009.

Fabio Quartararo era el que tenia més ritme i ràpidament es va distanciar dels rivals. Francesco Bagnaia, que va sortir des de la posició preferent, el va intentar seguir, el va intentar avançar, però en la tercera volta, quan anava segon, va caure i va abandonar. Després, el seu compatriota Johann Zarco va ser el que més s’hi va acostar, però va acabar segon, a gairebé cinc segons. La tercera posició va ser per a Jack Miller, que va remuntar i va superar Aleix Espargaró a tres voltes del final. El granollerí va ocupar el quart lloc.

La cursa va acumular moltes caigudes i abandonaments i només la van finalitzar setze pilots. Maverick Viñales, que estava fent una gran actuació i va arribar a anar quart darrere del seu company d’equip Aleix Espargaró durant bona part de la cursa, va abandonar quan faltaven onze voltes per al final per problemes a l’Aprilia. El mateix va passar en les primeres voltes a Àlex Márquez i la seva Honda. Pol Espargaró estava tocat físicament a causa de les dues caigudes –una de les quals, força forta– en la primera jornada d’entrenaments. A vuit voltes del final va decidir abandonar pel dolor que tenia.

Victòria en solitari

Izan Guevara i la seva Gas Gas havien demostrat en els entrenaments i en la qualificació que eren els millors, i en la cursa de Moto3 ho van tornar a fer. El mallorquí va sortir des de la posició preferent i des dels primers metres va liderar la cursa. En les primeres voltes es va començar a distanciar dels rivals i va marxar en solitari cap a la victòria, la tercera de l’any i la segona de manera consecutiva. Izan Guevara va guanyar amb gairebé cinc segons d’avantatge respecte a Dennis Foggia, que va ser el segon gairebé tota la prova. En el darrer revolt, Sergio García Dols, el líder del mundial, el va superar, però en la recta final l’italià el va tornar a avançar i es va assegurar el segon lloc. El mallorquí es va apropar al seu company d’equip en la general del mundial i ara és a només set punts de Sergio García Dols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)