MotoGP

Viñales torna a Àustria un any després i amb un gir radical en la seva carrera

Maverick Viñales (Aprilia) ha assegurat avui en to gairebé místic que sent que el vent l’empeny i que aquest era un dels motius de tenir ganes de pujar a la moto i treure’n el màxim potencial. “És un moment dolç, per a nosaltres i per a Aprilia i sabem que tenim una bona oportunitat a Àustria i a les curses que vénen, perquè són molt bones per al meu estil de pilotatge, i amb els peus a terra sabem que l’objectiu és guanyar , però cal treballar dur i anar-hi des de divendres, si bé és cert que sembla que el clima sembla una mica complicat, però hem resolt bé entrenaments en aigua”, explica del cap de setmana Viñales.

Ara fa aproximadament un any, les cròniques dels diaris en paper del 14 d’agost explicaven que Maverick Viñales s’havia presentat al circuit Red Bull Ring d’Àustria sense moto per presenciar les primeres sessions d’entrenaments del divendres. El rosinc deia en les xarxes socials que ja tenia ganes d’explicar què havia passat amb Yamaha –acabaven de partir peres– i que ja ho faria. No va ser inscrit en aquest gran premi pel seu equip, que en un comunicat l’acusava d’intentar trencar el motor de la Yamaha durant el GP d’Estíria del cap de setmana anterior.

Un any més tard, el català arriba al circuit amb dos podis seguits amb Aprilia (segon a Silverstone i tercer el juny a Assen abans de l’aturada) i en plena progressió, integrat en un projecte il·lusionant i amb ganes de tornar a guanyar una cursa.

Sigui com vulgui, el mundial prossegueix avui a Àustria i reprèn la lluita pel títol mentre el francès Fabio Quartararo (Yamaha), el vigent campió, i el company de Viñales a Aprilia, Aleix Espargaró, que va salvar mitja pilota de partit en el darrer gran premi quan només va cedir un punt, té encara possibilitats per arrabassar-li el lideratge al diable. Falten vuit curses, molts punts en joc, i encara pot passar de tot. Espargaró, que és a 22 punts del líer, està recuperat del trencament al peu dret que es va fer en la darrera cursa i que no el va obligar a passar per la sala d’operacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)