MotoGP

Gas Gas estarà en el mundial de MotoGP el 2023

Motor. Serà una moto oficial amb les mateixes prestacions que la KTM, grup al qual pertany. Pol Espargaró en serà un dels pilots

La marca gironina Gas Gas, que pertany al grup KTM, estarà present a la graella de sortida del mundial de MotoGP del 2023, i el granollerí Pol Espargaró en serà un dels dos pilots. La marca austríaca KTM va anunciar en el GP d’Àustria que el seu equip satèl·lit Tech 3 passarà a ser un equip de fàbrica i portarà una moto oficial Gas Gas, amb les mateixes prestacions que les del primer equip KTM del mundial. El cap de l’equip Tech 3, Hervé Poncharal, va explicar en la presentació que el nom Gas Gas té molt de prestigi. El grup austríac vol apostar perquè Gas Gas sigui la marca de competició en el futur i tingui un llarg recorregut en el mundial de MotoGP. També van presentar el seu nou eslògan: “Dona-li Gas!”

Actualment l’equip Gas Gas de Jorge Martínez Aspar està competint en Moto3 i Moto2, amb una Gas Gas en la categoria petita i amb una Kalex en la mitjana. Un dels pilots de Gas Gas a MotoGP serà Pol Espargaró, actualment en el Repsol Honda. El granollerí va estar quatre temporades a KTM, del 2017 al 2020, abans de passar a Honda. L’altre pilot encara s’ha de decidir.

Primer dia amb domini de Ducati

Les Ducati van dominar el primer dia d’entrenaments de MotoGP en el GP d’Àustria i van situar tres motos en les tres primeres posicions, i set entre les vuit primeres. Johann Zarco va ocupar el primer lloc, amb un temps d’1:29.837, i només el campió mundial Fabio Quartararo i la seva Yamaha es van situar entre les motos de la marca italiana, en el quart lloc, a 40 mil·lèsimes del seu compatriota. Maverick Viñales (Aprilia) va ser el millor català, amb la novena plaça, amb 1:30.133. El seu company d’equip, Aleix Espargaró, que escara té molèsties per la fractura que es va fer al peu dret en l’últim gran premi, va acabar onzè amb 1:30.147. El tailandès Somkiat Chantra (Kalex) va ser el més ràpid en Moto2, amb 1:34.353, i Albert Arenas (Kalex) va ocupar la dotzena posició, amb un registre d’1:35.188. L’italià Dennis Foggia (Honda) va ser el més ràpid del dia en Moto3 i va acabar amb 1:41.774. Xavier Artigas (CFMoto) només va poder ser 21è, amb un temps d’1:42.816.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)