MotoGP

Hi haurà una cursa a l’esprint de MotoGP el dissabte a la tarda l’any 2023

Es farà en tots els grans premis del mundial i es faran la meitat de voltes i es repartiran la meitat de punts

Els responsables del mundial de motociclisme han anunciat que a partir de l’any 2023 hi haurà una cursa a l’esprint de MotoGP el dissabte a la tarda. El president de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), el portuguès Jorge Viegas, el conseller delegat de Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, i el president de l’Associació Internacional d’Equips (IRTA), el francès Hervé Poncharal ho han anunciat i ha valorat que serà molt positiu pel campionat. Jorge Viegas ha explicat: “Després de dos anys de Covid i dels esforços fets ha arribat el moment de tenir més exposició en la televisió i pels espectadors. Necessitem omplir els dissabtes”. Han explicat que encara s’han de polir alguns aspectes, però que aquesta cursa no comptarà per fer la graella de sortida de diumenge. La qualificació determinarà les posicions de sortida de les dues curses.

També s’ha explicat que si hi han 21 grans premis com aquest any hi haurà 42 curses, 42 sortides i 42 podis. El número de voltes serà la meitat de la cursa de diumenge i es sumaran la meitat dels punts. A nivell de pneumàtics i de motors, no hi haurà un increment, i es preveu que els quilòmetres totals que faran els pilots i les motos en un cap de setmana serà més o menys els mateixos que els actuals.

Carmelo Ezpeleta ha manifestat: “Això permetrà als pilots tenir més temps per atendre als mitjans i als espectadors. Es fa per millorar la visibilitat del campionat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)