Ral·lis

Kalle Rovanperä ja és el campió del món més jove de la història del mundial de ral·lis

Guanya a Nova Zelanda i amb 22 anys i 1 dia bat ampliament el rècord de precocitat

Kalle Rovanperä s’ha convertit en el campió del món més jove de la història del mundial de ral·lis. El pilot finlandès de Toyota, de 22 anys i 1 dia, ha aconseguit el títol al guanyar el ral·li de Nova Zelanda i ha superat ampliament el rècord de precocitat. Fins ara el pilot més jove en guanyar el mundial era l’escocès Colin McRae que el va aconseguir l’any 1995 amb 27 anys i 89 dies. Rovanperä té 64 punts d’avantatge sobre Ott Tänak (Hyundai) en la general del mundial quan queden dues proves per finalitzar el campionat, els GP de Catalunya i el GP del Japó. El finalandès suma 237 després d’onze curses per 173 del seu rival.

Kalle Rovanperä i el seu copilot Jonne Halttunen necessitaven set punts més que l’aspirant Tänak i els ha aconseguit amb la seva victòria, la sisena de la temporada, i el tercer lloc de l’estonià. El finès ha arribat líder a la darrera jornada i en els últims quatre trams del dia ha ampliat la seva avantatge sobre el francès Sebastien Ogier (Toyota) fins al 34.6 segons, mentre que Tänak ha acabat tercer a 48.5.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)