Dakar

El mal temps fa suspendre l’etapa per falta de seguretat

Motor. Les primeres motos arriben i Sanders s’emporta la victòria. Chicherit anava primer en cotxes quan s’ha aturat la prova en el quilòmetre 377

Les males condicions meteorològiques van obligar l’organització del Dakar a suspendre la tercera etapa en el punt de pas del quilòmetre 377 perquè no es podia garantir la seguretat dels participants ni dels helicòpters de suport de la cursa. La pluja, que va anar pujant d’intensitat, unes fortes pedregades, el terreny mullat i els rius secs que es van convertir en riuades fortes i amb molta aigua van impossibilitar el normal desenvolupament de la tercera etapa, entre Alula i Ha’il, de 447 km. Als pilots que havien sortit els darrers s i anaven molt enrere, els organitzadors els van aturar en el quilòmetre 240.

Només els primers participants en la categoria de motos van poder arribar a la meta perquè com que van ser els primers a sortir van passar pels punts complicats abans que empitjorés la situació. La victòria va ser per a l’australià Daniel Sanders (Gas Gas) amb 4h24:15. Va avantatjar de poc més d’un minut Mason Klein (KTM), que va mantenir el lideratge. Toby Price (KTM) va patir una forta caiguda, va abandonar en el quilòmetre 274 i va ser traslladat a l’hospital pels forts dolors que tenia en el coll. L’australià havia estat el guanyador de la primera etapa i s’havia emportat el triomf en el Dakar l’any 2020.

Els pilots que van arribar a meta mantindran els seus temps i posicions i els que van ser aturats a meitat de l’etapa quan es va suspendre els donaran un temps en funció del que havien fet en la primera part de l’etapa. En la categoria de cotxes i la resta que van més tard, l’organització va suspendre la prova en el quilòmetre 377 i les classificacions es van establir a partir dels temps aconseguits en aquest punt.

El francès Guerlain Chicherit (Prodive) va ser el que va marcar el millor registre en aquest punt de pas i va ser el guanyador de l’etapa després de superar per 5:04 l’argentí Orlando Terranova i el copilot d’Òdena Àlex Haro (BRX).

CEn la general hi va haver canvis, tot i que no van ser provocats per la suspensió de l’etapa. Carlos Sainz i el copilot de Ripollet Lucas Cruz (Audi) van tenir problemes en el quilòmetre 213, quan se’ls va trencar la suspensió esquerra del darrere i van estar més de mitja hora aturats. Després van patir un parell de punxades i també van tenir problemes canviant una roda. Van arribar al quilòmetre 377, on es va suspendre l’etapa, a gairebé una hora del primer. El madrileny va explicar després de l’etapa: “Tot el que no havia de sortir malament ha sortit malament, però bé, queda encara molta cursa i per descomptat continuarem atacant.”

CEl qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota) també va tenir una bona actuació, va arribar a més de 20 minuts, però amb 30 d’avantatge respecte del madrileny. El qatarià es el nou líder amb més de 13 minuts sobre el segon, el saudita Yazeed Al Rajhi (Toyota).

Sainz i Cruz van tenir problemes i perden el primer lloc en la general de cotxes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)