Dakar

Dia rodó per a Al-Attiyah

Motor. El qatarià suma la tercera victòria en aquesta edició del Dakar i els seus tres màxims rivals tenen problemes. Peterhansel es retira, i Sainz i Rajhi perden moltes hores

En una mateixa etapa els tres principal rivals de Nasser al-Attiyah (Toyota) van tenir problemes, i el qatarià va fer un gran pas per aconseguir la seva cinquena victòria en el Dakar. Després de la sisena etapa té 1:06:50 d’avantatge sobre el segon en la general, que és el seu company d’equip el sud-africà Henk Lategan. Nasser al-Attiyah va guanyar la seva tercera etapa en aquesta edició, la segona consecutiva, en imposar-se en una etapa reduïda en quilometratge entre Hail i Riad de 358 km, amb 3:29 de marge sobre Sébastien Loeb (BRX) i 8:52 respecte de Henk Lategan.

El segon classificat fins ara en la general, el francès Stéphane Peterhansel (Audi), va abandonar després de tenir un accident en el km 212. El seu copilot, Edouard Boulanger, es va fer mal a l’esquena i va ser evacuat a l’hospital. Just al mateix lloc i darrera seu, Carlos Sainz i el copilot de Ripollet Lucas Cruz –quarts de la general– també van tenir un accident, però després de moltes hores aturats van poder continuar. El tercer de la general, el saudita Yazeed al-Rajhi (Toyota), va tenir problemes mecànics i també va perdre molt de temps.

Laia Sanz (Astara), que en l’etapa anterior va tenir un espectacular accident en què va fer cinc voltes de campana, va poder arribar a meta de nit i més de set hores després del primer. El seu equip va reparar el vehicle durant la nit, va poder sortir i acabar l’etapa en la 40a posició.

Set dies, set guanyadors

Després del pròleg i de les sis primeres etapes, ja hi ha set guanyadors diferents en motos. L’argentí Luciano Benavides (Husqvarna) es va imposar en la sisena etapa, davant del seu company d’equip Skyler Howes, a qui va superar per 56 segons. El nord-americà va poder ampliar el seu avantatge en la general, ja que va mantenir a ratlla l’australià Toby Price (KTM), que va acabar tercer a 2:20. Skyler Howes manté el primer lloc en la general i ara supera l’australià per 3:31. El castellonenc Joan Barreda (Honda) va fet una gran etapa, malgrat el dolor per la caiguda que va tenir dijous, va ser quart a 2:29 i va recuperar un parell de posicions en la general; va pujar al quart lloc, a 10:57 del líder.

Les motos i els quads no faran avui l’especial

L’organització del Dakar va cancel·lar l’especial de l’etapa 7, que es fa avui, entre Riad i Al-Duwadimi per a les motos i els quads. La resta de les categories sí que la faran. Van explicar que a causa de les condicions meteorològiques continuen malament, amb fred i pluja, i havent comprovat el grau de cansament dels pilots de les motos i quads han pres aquesta decisió. Abans l’organització del Dakar havia decidit que en les etapes 7 i 8 s’intercanviaven les especials, es reduïen els quilòmetres i es feien en modalitat marató, perquè no es podran muntar les assistències a Al-Duwadimi per la inundació que hi ha. Sí que es permetrà una revisió dels vehicles de dues hores en una zona després de la meta. Després els participants aniran cap a Al-Duwadimi, on els seus vehicles s’estacionaran en un recinte segur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)