Dakar

Al Rajhi guanya la setena etapa venint des de molt enrere

Al-Attiyah no arrisca i controla la seva diferència en la general

Yazeed Al Rajhi, que ahir va perdre més de cinc hores per una problema mecànic en el Toyota quan era el tercer de la general, ha aconseguit la seva primera victòria en aquesta edició del Dakar des de la distància. El saudita ha pres la sortida en el lloc 42, més d’una hora després que els primers, però en cada punt de pas ha estat en la lluita per la victòria d’etapa marcant el millor temps o estan a pocs segons, sempre a menys d’un minut dels seus rivals.

El lituà Vaidotas Zala (Prodrive) ha fet el millor temps entre els primers en arribar a la meta d’Ai-Duwadimi després dels 333 km d’especial, però s’ha hagut d’esperar per saber si era el guanyador. Yazeed Al Rajhi ha deixat clar que la victòria era per ell quan ha entrat a meta amb 3h06:23 superant per 8:54 el temps del lituà.

El líder de la general Nasser Al-Attiyah (Toyota) no ha arriscat gens en aquesta etapa, ha cedit 19:12 al guanyador i manté més d’una hora, 1h01:04, de marge sobre el segon, el seu company d’equip el sud-africà Henk Lategan.

Carlos Sainz i Lucas Cruz no van poder finalitzar l’etapa de divendres després de l’accident que van patir, però continuen en competició tot i que no poden aspirar al triomf final, però si a guanyar les etapes. El madrileny i el seu copilot de Ripollet han rebut una penalització de 28h45. Com que l’equip Audi va poder reparar el vehicle durant la nit, avui han sortit a disputar la setena etapa, tot i que des de la 68a posició. Carlos Sainz i Lucas Cruz han sortit amb moltes ganes i els seus temps en cada punt de pas estaven entre els quatre o cinc millors. En el quilòmetres 196 Mattias Ekström –el millor classificat d’Audi en la general–; s’ha aturat per un problema mecànic quan anava primer. Carlos Sainz i Lucas Cruz s’han aturat a ajudar quan han arribat on estava aturat el suec, i s’els hi ha escapat a tots dos la possibilitat de lluitar pel triomf d’etapa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)