Dakar

Del domini d’Al-Attiyah al desgovern en les motos

Motor. El Dakar arriba a la jornada de descans amb el xeic qatarià controlant la general de cotxes i amb tot obert en les dues rodes, amb vuit pilots separats per només 7:21 de diferència

El Dakar arriba a l’equador amb el xeic qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota) dominant amb mà de ferro en la classificació de cotxes. El pilot de Toyota enfilarà l’última setmana de competició amb més d’una hora de marge respecte als seus perseguidors. La situació en la general de motos és totalment oposada. El nord-americà Skyler Howes (Husqvarna) manté el lideratge, però té dos pilots de KTM, Kevin Benavides i Mason Klein, estalonant-lo a només 13 segons. I en un marge de 7:21, hi figuren fins a sis rivals més.

Sainz i Cruz, sense premi

En la vuitena etapa –346 quilòmetres entre Al-Duwadimi i Riad–, prèvia a la jornada de descans d’avui, es va consolidar aquesta diferent tendència, tant en cotxes com en motos. Una penalització de 5 minuts per excés de velocitat en un tram d’enllaç va frustrar el segon triomf del madrileny Carlos Sainz i el copilot de Ripollet Lucas Cruz. Els d’Audi quedaven relegats al tercer lloc. La primera plaça anava a mans de Sébastien Loeb (Bahrain) i la segona, a només 2:11, per a Nasser al-Attiyah, que en la general ja té 1h03:46 de coixí respecte al seu company d’equip, el sud-africà Henk Lategan. Pel que fa a la resta d’equips amb participació catalana, el polonès Jakub Przygonski i el copilot d’Igualada Armand Monleon (X-Raid Mini) van signar un bon cinquè lloc, a 10:19 del vencedor. L’argentí Juan Yacopini i Daniel Oliveras (Overdrive) van ser onzens (a 18:58); Laia Sanz i Maurizio Gerini (Astara), 23ns (a 33:35); Carles Checa i Marc Solà (Astara), 26ns (a 34:48), i Isidre Esteve i Txema Villalobos (Toyota), que van quedar encallats en una duna, 56ns (a 51:39).

En motos, també hi va haver ball en les classificacions de l’etapa a causa de les penalitzacions. El triomf va ser per al botswanès Ross Branch (Hero), seguit a poca distància per Mason Klein (KTM), que escalava provisionalment fins al lideratge. El nord-americà, però, va ser penalitzat amb dos minuts per excés de velocitat en un tram d’enllaç. Amb el retoc cronomètric, Klein era relegat al tercer lloc en l’etapa i quedava a les portes de la primera plaça de la general, empatat amb Kevin Benavides. El pilot de Torreblanca Joan Barreda (Honda) va perdre tres posicions en la general –del cinquè al vuitè lloc–, però en canvi és tres minuts més a prop del líder –de 10:57 a 7:21–. El canetenc Joan Pedrero (Rieju), 28è ahir, figura en la 22a posició de la general, a 2h55:29 de Howes.

En SSV, continua el bon paper dels equips amb participació catalana, amb el lideratge del lituà Rokas Baciuska i el copilot de Llambilles Oriol Vidal, el tercer lloc del polonès Eryk Goczal i el maresmenc Oriol Mena, i el quart del manresà Gerard Farrés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)