Dakar

Sisena victòria de Loeb, que puja al segon lloc

Motor. Al-Attiyah continua controlant el Dakar en cotxes sense arriscar ni fer errades. Cornejo guanya en motos i Price és el nou líder

Després de dotze etapes i un pròleg disputats, Sébastien Loeb (Bahrain) ha aconseguit la seva sisena victòria, cinquena consecutiva, en aquesta 45a edició del Dakar. El francès ja en suma 22 en les seves set participacions. Aquest sisè triomf va arribar en la segona part de l’etapa marató entre Empty Quarter i Shaybah amb una especial de 185 km. El francès va superar el suec Mattias Ekstrom (Audi) per 3:19, mentre que el líder de la general, el qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota), manté el seu control de la cursa sense arriscar ni cometre errades i en aquesta dotzena etapa va acabar tercer a 3:31. El polonès Jakub Przygonski i el copilot igualadí Armand Monleon van acabar cinquens a 8:02.

En la classificació general Sébastien Loeb va pujar fins a la segona posició completant una bona remuntada després d’una primera setmana molt dolenta. El francès va superar el brasiler Lucas Moraes (Toyota), que va cedir 11:38 en ser desè en l’etapa. El primer lloc està molt lluny, ja que està a 1h27:10 del qatarià Nasser Al-Attiyah, i Sébastien Loeb se centrarà a mantenir el segon lloc en les dues etapes que falten per acabar, ja que Luca Moraes està a només dos minuts.

Per tercer dia consecutiu hi va haver un canvi de líder en la categoria de motos, i el nou primer classificat en la general és l’australià Tony Price (KTM). La victòria d’etapa va ser per al xilè Nacho Cornejo (Honda), que va aconseguir el primer triomf d’etapa en aquesta edició i el sisè de la seva carrera. Cornejo es va imposar amb 49 segons de diferència sobre l’australià Daniel Sanders (Gas Gas). La tercera posició va ser per a Toby Price, que va arribar a 1:58, mentre que el fins ara líder, el nord-americà Skyler Howes (Husqvarna), va acabar sisè i va cedir 2:54.

Toby Price es va situar primer en la general gràcies al marge de temps que va aconseguir respecte a Skyler Howes i també a l’1:18 de bonificació que va sumar pel fet de ser un dels pilots que van obrir pista. L’australià ocupa el primer lloc de la general amb 28 segons d’avantatge sobre el nord-americà i el tercer és l’argentí Kevin Benavides (KTM) a 2:40.

En SSV el lituà Rokas Baciuska i el copilot de Llambilles Oriol Vidal van ser segons de l’etapa i van ampliar fins als 7:43 el seu avantatge en la general sobre el polonès Eryk Goczal i el copilot de Cantamars Oriol Mena, que van ser quarts en aquesta etapa.

MÉS AVANTATGE

Rokas Baciuska i Oriol Vidal amplien la seva diferència en la general de SSV
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)