Dakar

Cinquena victòria de Nasser Al-Attiyah en cotxes en el Dakar

El qatarià ha finalitzat amb més d’una hora de marge respecte al segon, el francès Sébastien Loeb

Nasser Al-Attiyah (Toyota) ha aconseguit l’esperada cinquena victòria en cotxes en el Dakar en completar la darrera etapa sense cap problema i mantenint el control de la cursa tal com ha fet durant els darrers dies. El qatarià havia guanyat el 2011, 2015, 2019, i 2022, i ha defensat el títol amb molta solvència ja que s’ha imposat per més d’una hora (1h18;49) en la general a Sébastien Loeb (Bahrain). El francès, que va perdre molt temps en la primera setmana, ha anat guanyant etapes els darrers dies i ha acabat amb set victòries, però no ha pogut imposar-se en aquesta darrera entre Al-Hofuf i Dammam de 136 km d’especial.

El triomf d’etapa ha estat pel francès Guerlain Chicherit (Prodive) amb 1h09:24, que ha superat al suec Mattias Ekstrom (Audi) per 1:36, mentre que Sébastioen Loeb ha acabat quart a 2:48. Nasser Al-Attiyah es va posar líder en la tercera etapa i va saber aprofitar els problemes dels seus grans rivals per consolidar-se i poder controlar la cursa sense arriscar ni lluitar pels triomfs parcials. En aquesta última etapa ho ha tornat a fer i ha acabat a 5:41 del guanyador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)