Fórmula 1

El GP d’Austràlia de Fórmula 1 investiga una possible invasió de pista

L’organització de la cursa, a més, ha dit que alguns aficionats van poder arribar a un cotxe estacionat a la sortida del revolt 2

L’organització del GP d’Austràlia de Fórmula 1, l’Australian Gran Prix Corporation, ha anunciat una investigació per una possible invasió de pista per part d’uns aficionats. Aquests aficionats van aconseguir eludir les proteccions de seguretat i col·locar-se a escassos metres de l’asfalt mentre els cotxes encara circulaven a gran velocitat durant la cita de diumenge, segons les imatges publicades als mitjans australians.

Andrew Westacott, director d’Austràlia Grand Prix Corporation, ha declarat que revisaran les càmeres de seguretat del circuit per entendre què va fallar al protocol quan la carrera encara no havia acabat oficialment. “Hi ha una petita quantitat de persones que poden ingressar a la pista després que la carrera conclogui”, va comentar Westacott.

“Els espectadors (que van saltar abans de temps a pista) havien trencat una de les línies de seguretat), encara no sabem com va passar”, va precisar Westacott al canal públic ABC. Els organitzadors es van reunir ahir a la nit “fins a altes hores” amb els representants de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), que regula el mundial de Formula 1 i altres competicions, i es van comprometre a fer “una investigació molt exhaustiva”.

“Tenim moltes càmeres de seguretat i una gran quantitat de material per analitzar durant les pròximes dues setmanes (...) L’automobilisme és perillós, podria haver estat horrible de passar un accident”, ha remarcat l’australià.

A més dels aficionats a peu de pista, ubicats al primer revolt després de la línia de meta i just quan els monoplaces creuaven la bandera a quadres, altres seguidors van escalar les tanques de seguretat, segons la premsa local.

“Alguns espectadors van poder arribar al cotxe de Nico Hülkenberg, d’Haas, que estava estacionat a la sortida del revolt 2 i que encara tenia la llum vermella intermitent, un senyal d’alerta sobre les condicions d’inseguretat per possibles descàrregues elèctriques”, segons l’informe dels comissaris de carrera.

“Les mesures de seguretat i els protocols que s’esperaven per a l’esdeveniment no es van aplicar, cosa que va resultar en un entorn insegur per als espectadors, pilots i oficials de carrera”, va dir la direcció de la cursa d’Austràlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)