Més motor

Josep Maria Martí, amb tot per aconseguir el títol de la Fórmula 3

El pilot barceloní va cinquè al campionat després de guanyar la primera cursa a l’esprint a Bahrain i remuntar des de l’última posició a la setena a Austràlia

Josep Maria Martí ha començat la segona temporada de la Fórmula 3 en un estat de forma bastant bo. El barceloní va aconseguir la primera victòria de la temporada a la cursa curta de Bahrain i va obtenir importants resultats a les curses llargues de Bahrain i d’Austràlia, especialment destacant l’última a Albert Park, on va d’haver de remuntar des de l’última posició fins a la setena.

Amb aquests resultats, el pilot de l’equip Campos té molta confiança per obtenir el màxim premi per aquesta temporada: guanyar la F3. “Soc perfectament capaç de lluitar pel títol”, ha dit Martí en una entrevista del l’agència EFE. Tot i això, reconeix que el salt de F4 a F3 el va agafar “una mica desprevingut”.

Però el barceloní ja està perfectament adaptat a la categoria, i, prova d’això, és la primera victòria assolida a l’esprint a Bahrain, cosa que l’impulsa per continuar lluitant a la Fórmula 3. “Confio molt en l’equip perquè encara podem fer passes endavant”, ha comentat el pilot de Barcelona.

No obstant això, Martí té complicacions més enllà de la pista. I és que, actualment, té 17 anys i estudia segon de Batxillerat. Sobre això, explica que fins al primer curs havia estat capaç de mantenir un bon ritme als estudis. Aquest any, tot i això, assegura estar “patint”, ja que necessita una “exigència perfecta”. Però gràcies a la flexibilitat del seu institut per ajornar alguns exàmens pot continuar amb el curs. El proper objectiu acadèmic és la prova de selectivitat per accedir a la universitat.

Tornant al món del motor, el pilot de Campos forma part de l’agència de Fernando Alonso, l’A14 Management, el qual el va felicitar quan va obtenir la primera victòria del campionat a Bahrain. D’aquell moment se’n recordarà durant tota la vida. “Ho va significar tot. Fernando és el meu ídol, el meu model a seguir. És una gran influència a l’hora de conduir. Tenir-ho aquí, celebrant la meva primera victòria a Fórmula 3, la veritat que va ser un moment inoblidable, ho recordaré tota la meva vida”, ha destacat Pepe Martí.

Tot i que té un futur molt prometedor, Martí només se centra en el present. “El primer és que una mala temporada acaba amb la teva carrera cap a la Fórmula 1. I un altre factor important és l’econòmic. Jo estic molt agraït als meus pares i als meus patrocinadors que ara mateix ens puguem permetre córrer a la F3, però pot ser que hi hagi un dia que no sigui així. Per això, em centro en el que puc fer”, han estat les paraules de Josep Maria Martí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)