Fórmula 1

Max Verstappen torna a l’acció sent el més ràpid a l’Azerbaidjan

El pilot neerlandès ha fixat el seu millor temps en un 1:42:315, per davant de Charles Leclerc, Sergio Pérez, Carlos Sainz i Lando Norris

Max Verstappen (Red Bull) ha començat el cap de setmana del GP de l’Azerbaidjan com també va finalitzar el GP d’Austràlia: al capdavant de la classificació. L’actual líder del campionat ha marcat un temps d’1:42:315, superant per només 37 mil·lèsimes a Charles Leclerc (Ferrari) i en poc més d’una dècima amb Sergio Pérez (Red Bull), que ha finalitzat en la tercera posició. Completant el Top-5, han quedat Carlos Sainz (Ferrari), a mig segon del temps de Verstappen, i Lando Norris (McLaren), a 8 dècimes del millor temps de la sessió.

Primers minuts intensos

Al només tenir una sessió d’entrenaments, els pilots i els equips han anat des de l’inici amb tot, buscant prendre sensacions. Després dels primers 10 minuts, Charles Leclerc era el més ràpid, seguit dels dos pilots de Red Bull. Mentrestant, tant Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) amb una punxada, com també Pierre Gasly (Alpine) amb el seu motor, patien problemes. Amb 45 minuts disponibles, Kevin Magnussen (Haas) ha deixat el seu cotxe a l’escapatòria, provocant la primera bandera vermella de la sessió.

Canvi de posicions constant

Quan s’ha tornat a posar-se en marxa la sessió, els Red Bull no han trigat molt per a posar-se primer i segon, amb Max Verstappen per davant de Sergio Pérez. Darrere seu, s’ha situat un Leclerc amb les rodes més dures, mentre que els Red Bull han marcat el temps amb el neumàtic mitjà. Just després del Top-3, es mesclaven els pilots d’Aston Martín, Carlos Sainz i els Mercedes.

Amb 20 minuts per acabar l’entrenament, Leclerc s’ha sortit de pista en el revolt 7, mentre que el seu company d’equip s’ha col·locat dins del Top-3. Això ha estat fins que Lance Stroll (Aston Martín) s’ha posat segon, mentre que el seu company d’equip, Fernando Alonso, ha patit problemes amb el DRS.

Últims minuts de ‘qualificació’

A 12 minuts per finalitzar, han començat a sortir els primers pilots amb els neumàtics tous. Entre ells, Max Verstappen o Carlos Sainz. El pilot neerlandès ha marcat un temps d’1:43:0, però el seu company d’equip, Sergio Pérez, l’ha superat, amb un temps d’1:42:6 alt. Les banderes grogues no han parat de succeir, provocades per pilots com Leclerc.

Això sí, el pilot de Mònaco s’ha posicionat segon, amb menys d’una dècima sobre Pérez, mentre que Sainz s’ha col·locat quart. Poc després, el mexicà milloraria una mica el seu temps, fins a deixar el temps en 1:42:600. No obstant això, Leclerc ha millorat el temps del dorsal 11, posant-se en un 1:42:3, mateix temps que ha fet Max Verstappen, però millor que el del pilot de Ferrari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)