Fórmula 1

Charles Leclerc sorprèn els Red Bull i obté la ‘pole’ a l’Azerbaidjan

El pilot de Ferrari, a més, aconsegueix el rècord de qualificació a Bakú, ja que ha marcat un temps d’1:40:203

Charles Leclerc (Ferrari) ha sorprès tothom i s’ha emportat la pole position per a la cursa del diumenge del GP de l’Azerbaidjan de Fórmula 1. El monegasc, a més, ha signat el rècord en qualificació de la història del circuit, fent un 1:40:203. Darrere seu, s’han quedat els dos pilots de Red Bull, amb Max Verstappen per davant de Sergio Pérez. Carlos Sainz (Ferrari) i Lewis Hamilton (Mercedes) han completat un Top-5 en una sessió de qualificació amb sorpreses i caos.

Inici caòtic

L’inici de la qualificació ha estat marcat per una gran quantitat de pilots sortint a pista només iniciar-se el temps. El primer temps important l’ha marcat Max Verstappen (Red Bull), amb un 1:41:887, traient-li dues dècimes a Leclerc. Quan faltaven 10 minuts per acabar la sessió, ha aparegut la primera bandera vermella, gràcies a un accident en el revolt 3 de Nyck De Vries (Alpha Tauri), qui ha xocat amb les proteccions.

Una estona ha passat d’aquest incident fins que els cotxes han tornat a rodar. Però aquests temps no duraria molt, ja que Carlos Sainz (Ferrari) ha fet una virolla només començar la seva volta de cronometratge i Pierre Gasly (Alpine) s’ha estavellat amb les proteccions, trencant el seu aleró posterior, generant la segona bandera vermella de la sessió.

Quan s’ha tornat a la pista, les coses han tornat a la normalitat i Sainz que, fins aquell moment no havia marcat temps, ha pujat fins a la setena i, tot i que s’ha vist obligat a fer un segon temps, ha accedit a la segona eliminatòria. Els que no han pogut aconseguir han estat els dos Haas, Guanyu Zhou (Alfa Romeo), Gasly i De Vries. Al capdavant, Leclerc s’ha col·locat primer, donant una pista de com seria els següents minuts.

Mercedes cau

Això sí, els Red Bull no s’han donat per vençuts i, a l’inici de la Q2, han superat al pilot de Ferrari, amb Sergio Pérez (Red Bull) per davant del seu company d’equip. Darrere seu, s’ha situat un Carlos Sainz que no ha tingut la seva millor qualificació. Mentrestant, els Mercedes han patit i, de fet, un dels dos ha caigut, sent aquest George Russell, el qual s’ha quedat a només 4 mil·lèsimes del seu company d’equip. Junt amb el britànic, s’han quedat fora de la Q3 Esteban Ocon (Alpine), els Williams i Valtteri Bottas (Alfa Romeo).

Leclerc vs Red Bull

L’última part de la qualificació s’ha iniciat amb molta igualtat, tanta que, literalment, Verstappen i Leclerc han fet el mateix temps, tots dos en un registre d’1:40:445, amb Pérez a poc més d’una dècima de distància. En l’últim intent, no obstant això, el monegasc s’ha vist més fort en tots els sectors, ha signat 1:40:203, el qual no han pogut superar cap dels dos pilots de Red Bull.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)