Fórmula 1

Un binomi gairebé perfecte

Fórmula 1. Red Bull ha guanyat les 12 primeres curses de la temporada, deu de les quals gràcies a Max Verstappen, que ha aconseguit el triomf en les vuit darreres de manera consecutiva

Max Verstappen i el seu Red Bull o el Red Bull pilotat per Max Verstappen han format un binomi gairebé perfecte en les dotze primeres curses del mundial de fórmula 1. L’equip austríac ha aconseguit les dotze victòries, deu de les quals amb el pilot neerlandès, mentre que les altres dues han estat per al seu segon pilot, Sergio Pérez. El domini de Red Bull i Max Verstappen en les curses s’ha incrementat en els darrers grans premis i el neerlandès ha aconseguit la victòria en les darreres vuit que s’han disputat de manera consecutiva.

El mundial de F1 s’atura quatre setmanes per l’estiu i l’equip austríac i el pilot neerlandès estaran de “vacances” de victòries fins al 27 d’agost, en què es disputarà el GP dels Països Baixos al circuit de Zandvoort, on el campió mundial i líder de la general d’aquesta temporada amb molt avantatge correrà a casa. No hi ha res que faci pensar que amb aquesta aturada es pugui canviar la tendència i menys perquè en la represa de la competició Max Verstappen es presentarà davant els seus aficionats.

El domini de Red Bull en aquesta campanya 2023 del mundial de fórmula 1 no està centrat en les victòries de Max Verstappen sinó també en els resultats del seu segon pilot, Sergio Pérez. De les 12 victòries de la temporada, deu han estat per al neerlandès i dues per al mexicà, i no han deixat guanyar cap més pilot. Pel que fa a podis, Max Verstappen ha acabat segon en les dues curses que no ha guanyat, mentre que Sergio Pérez ha ocupat la segona plaça en cinc ocasions i l’equip Red Bull ha fet un doblet, i en dos grans premis més el mexicà ha estat el tercer. En set de les dotze curses l’equip austríac ha situat els seus dos pilots al podi.

Caps als rècords

Amb les vuit victòries seguides que ha aconseguit, Max Verstappen s’ha situat a només una del rècord de triomfs consecutius en la fórmula 1. Sebastian Vettel va guanyar nou curses seguides l’any 2013, i fins a aquest triomf en el GP de Bèlgica el neerlandès estava empatat amb set victòries consecutives amb Alberto Ascari (1952-53), Michael Schumacher (2004) i Nico Rosberg (2015-16). Max Verstappen sembla encaminat a batre també el seu propi rècord de més triomfs en una mateixa temporada. Ara n’acumula dotze i queden deu grans premis per disputar. La seva marca són les 15 victòries que va aconseguir l’any passat en les 22 curses del campionat.

L’escuderia Red Bull ha iniciat la temporada amb dotze victòries en dotze curses, el millor inici de la història. També ha batut el rècord que el mateix equip tenia de triomfs consecutius i l’ha situat en tretze, ja que va guanyar la darrera cursa de la temporada passada i les dotze primeres d’aquesta campanya. L’equip austríac escara està lluny del rècord de victòries en una temporada que té Mercedes des de l’any 2016 amb 19 en 21 curses. Red Bull la temporada passada va arribar a les 17 en 22 curses.