Trial

Bou continua guanyant títols mundials: el 17è i el 33è

Motor. El pierenc s’imposa en la primera cursa del GP de França i a una sola prova del final del campionat, que es disputa avui, aconsegueix un nou campionat del món a l’aire lliure

Toni Bou no es cansa de guanyar títols mundials i quan té l’oportunitat de fer-ho no la desaprofita, i si pot ho fa per la porta gran. El pierenc havia de quedar entre els cinc primers en la primera cursa del GP de França de trial per assegurar-se un nou títol de campió del món, i la va guanyar. D’aquesta manera Toni Bou ja té 17 títols mundial a l’aire lliure i 33 en total, amb els 16 de l’X-Trial. El pierenc no va deixar cap opció al seu únic rival, el basc Jaime Busto, i va conquerir el títol al sumar la desena victòria de la temporada en tretze curses, la setena consecutiva.

En aquesta primera prova a Vertolalha, Toni Bou (Montesa) va sumar 30 punts en les dues voltes per 47 de Jaime Busto (Gas Gas). En la primera volta el pierenc ja ocupava la primera plaça i en la segona va ampliar l’avantatge. La tercera posició en el podi va ser per al gallec i company a l’equip Repsol Honda del pierenc, Gabriel Marcelli, amb 48 punts. Adam Raga (TRRS) va acabar en la cinquena plaça amb 54 punts, mentre que sisè va ser Aniel Gelabert (Beta) amb 58, setè el seu germà Miquel Gelabert (Vertigo) amb 63 i vuitè Jeroni Fajardo (Sherco) amb 65.

En la classificació general Toni Bou suma 251 punts per 219 de Jaime Busto, i li treu 32 punts quan només falta una cursa per finalitzar el campionat mundial amb 20 punts en joc. Adam Raga és cinquè amb 147 punts. Avui es disputarà la segona prova del GP de França que tancarà el mundial.

Berta Abellán, segona

En la categoria femenina la terrassenca Berta Abellán (Scorpa) va ser segona amb 22 punts al darrere de l’anglesa Emma Bristow (Sherco), que en va sumar 17. En el mundial Emma Bristow ja té el títol mundial assegurat amb 172 punts, mentre que Berta Abellán suma 159 punts i també té garantida la segona plaça.

EL PROTAGONISTA

Estic molt content, hem aconseguit un nou títol de la millor manera, amb un nou triomf
Ha estat un any molt lluitat, amb un inici complicat en què Jaime Busto ens ho ha posat molt difícil
Vull agrair-ho a l’equip, seria impossible mantenir el nivell sense tot el seu suport i esforç
Toni Bou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)