Fórmula 1

Verstappen acarona el títol a Qatar

Fórmula 1. El neerlandès revalidarà la corona mundial demà mateix si és sisè en la cursa a l’esprint. Té 177 punts de marge sobre el mexicà Sergio Pérez i en queden 180 per disputar

Max Verstappen (Red Bull) té a tocar el títol mundial de fórmula 1, el tercer consecutiu, en el GP de Qatar, que arrenca avui amb els primers entrenaments. El neerlandès, de fet, en faria prou amb acabar sisè en la cursa a l’esprint de demà, dissabte. Després de la seva victòria en el Gran Premi del Japó, i de l’abandonament del seu company d’equip Sergio Pérez, Verstappen té 177 punts d’avantatge sobre el mexicà, l’únic que encara té aspiracions al títol, ja que Lewis Hamilton, tercer de la general, ja no el pot superar.

Queden sis grans premis, amb un total de 180 punts en joc, 25 per victòria, 1 per volta ràpida i 8 per victòria en les tres curses a l’esprint que falten. Com que si hi ha empat a punts, el títol seria per al neerlandès pel major nombre de victòries –tretze per dues–, només ha de sumar 3 punts. Max Verstappen ara en té 400, mentre que Sergio Pérez en suma 223. El neerlandès seria campió acabant del primer al sisè lloc, fes el que fes el mexicà. També guanyaria el títol si és setè i Sergio Pérez no guanya, si és vuitè i el seu rival no és primer ni segon, o si no puntua i el mexicà no fa podi en la cursa a l’esprint.

Si per un munt de circumstàncies negatives no pogués guanyar el seu tercer títol mundial consecutiu en la cursa a l’esprint de dissabte, podria ser campió en la cursa de gran premi de diumenge, dia 8. En aquest cas les combinacions, els comptes i les possibilitats dependrien dels punts que hagués sumat Sergio Pérez o ell mateix en la prova de l’esprint, però bàsicament estant entre els vuit primers Verstappen es podria assegurar el títol de campió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)