MotoGP

Marc Márquez impressiona en el seu debut amb Ducati en el test de Xest

ACTUALITZACIÓ. Un nombrós públic ha desafiat el vent i el mal dia a Xest per veure el primer test de la pretemporada 2024 de MotoGP al Circuit Ricardo Tormo. La imatge del debut del 93 Marc Márquez amb Ducati Gresini després d’onze anys a Repsol Honda, amb sis títols i 59 victòries, s’ho valia. El cerverí, vuit cops campió del món, ha donat espectacle progressiu i ha enlluernat en el seu debut, signant en la sessió de la tarda un gran temps d’1:29.424 amb el qual ha acabat quart. Márquez ha pujat dalt de la seva nova moto, la Ducati Desmosedici GP23, a les 11.14 h i ha fet una primera sèrie de vuit voltes. Ha arrencat amb molta cautela per adaptar-se però, a poc a poc, ha anat agafant confiances i ha acabat marcant un més que meritori temps d1:30.683 –el tercer en aquell moment rere el seu germà i company d’equip Àlex (1:30.369)–en la seva setena volta, en la qual ja s’ha pogut identificar el seu veritable estil de conducció. Amb les càmeres de testimoni de la seva reacció un cop arribat de nou al garatge, s’ha tret el casc i ha somrigut satisfet, conscient de la simbiosi que acabava de protagonitzar amb la seva nova moto tot just en la primera presa de contacte. En la segona sèrie i amb només vint voltes acumulades, el Tro de Cervera ha deixat tothom bocabadat establint el segon millor registre –1:30.222–, només superat pel rosinc Maverick Viñales (Aprilia), que lidera el test amb 1:29.924.

A la tarda, Márquez s’ha acabat de reivindicar amb un registre que, si no hi ha res de nou, el ressitua altre cop en el camí dels pilots que lluitaran per les victòries: 1:29.460 i s’ha situat líder provisional. La festa de l’equip de Nadia Padovani ha estat completa i el seu germà Àlex s’ha posat segon. Finalment, el cerverí, que ha rebaixat el temps, ha quedat quart, només darrere del rosinc Maverick Viñales (Aprilia), el millor amb un registre d’1:29.253, del sud-africà Brad Binder (KTM) i de l’italià Marco Bezzecchi (Ducati), però el gran protagonista del dia va ser el nou pilot de Gresini Racing, que va fer 49 voltes al traçat valencià, que va deixar molt bones sensacions sobre l’asfalt i que se’n va anar de vacances amb el somriure que tant el va caracteritzar durant la seva època daurada a bord d’Honda.

Un altre dels punts d’interès ha estat veure en acció al jove murcià Pedro Acosta amb una moto de la categoria reina després del pas efímer amb títol inclòs per Moto2 i d’haver meravellat també el 2021 coronant-se en Moto3 en l’inici del seu camí fulgurant. El de Mazarrón –19 anys–ha lluït el 31 en la seva nova GasGas RC16 en el marc de l’equip KTM. El seu 37 ja el tenia ocupat el seu company Augusto Fernández. Pol Espargaró es queda de pilot provador. Acosta ha fet una primera tanda de vuit voltes a un bon ritme. També s’ha viscut el debut del català Àlex Rins amb Yamaha després del seu pas per Honda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)