Dakar

Loeb en surt guanyador

Motor. El francès s’imposa en la quarta etapa del Dakar després d’una intensa lluita amb Al-Rajhi i Al-Attiyah. Cornejo suma la segona victòria en motos i és el nou líder

Sébastien Loeb va sortir guanyador de la intensa lluita en la distància amb Yazee al-Rajhi i Nasser al-Attiyah, per les seves diferents posicions de sortida, en la quarta etapa del Dakar, de 299 km, entre Al-Salamiya i Al-Hofuf. Els tres primers de l’etapa van acabar amb menys d’un minut i mig de diferència, un fidel reflex del que va passar durant la cursa, ja que els tres van anar superant els punts de control amb marges de segons entre ells. El francès, que va aconseguir la 24a victòria parcial, va guanyar amb 2h36:02 i va superar per 1:08 el saudita, mentre que el qatarià va ser tercer a 1:22. La quarta plaça va ser per a Carlos Sainz i Lucas Cruz, a 4:58. El madrileny i el copilot català no van estar en aquesta intensa lluita pel triomf, però es van mantenir just al darrere intentant cedir el menor temps possible. Nani Roma i Àlex Haro van fer una gran etapa i van acabar tretzens a 14:37, i just al seu darrere, catorzena, es van classificar Laia Sanz i l’italià Maurizio Gerini a 16:38. Aquest es el millor lloc de la pilot de Corbera en una etapa de cotxes.

En la general Yazee al-Rajhi va ampliar el seu avantatge sobre Carlos Sainz i Lucas Cruz i els va deixar a 4:19, mentre que Nasser al-Attiyah va recuperar dues posicions i es va situar tercer a 11:03 del saudita.

Nacho Cornejo va aconseguir la seva segona victòria en aquesta edició del Dakar i es va situar en la primera posició de la general de motos. El pilot xilè, que ja es va imposar en la segona etapa, va dominar pràcticament des de l’inici i va marcar els millors temps en cada control de pas. Va acabar amb 2h51:11 i va superar per 2:59 el segon classificat, el nord-americà Ricky Brabec. Durant tota l’etapa hi va haver una interessant lluita per la general entre Nacho Cornejo, que la va iniciar segon, i Ross Branch, que defensava el lideratge. El sud-africà va ser quart de l’etapa a 4:26 del xilè, i va perdre el primer lloc de la general. Nacho Cornejo és el nou líder amb 1:15 de marge sobre Ross Branch. Ricky Brabec manté la tercera posició a 4:56 del primer.

L’estat de Carles Falcón

El pilot tarragoní continua ingressat a l’hospital de Riad i en coma induït des de la seva greu caiguda en la segona etapa, diumenge.Es va ajornar l’operació prevista de la fractura de la vèrtebra C2, segons explica en un comunicat el seu equip TwinTrail. En quests moments la prioritat és rebaixar l’edema cerebral i per això s’ha posposat l’operació. En el comunicat mèdic també es diu que el pilot català té fractures de cinc costelles, el canell esquerre i la clavícula.

El polonès Eryk Goczal i el copilot de Canyamars Oriol Mena estan dominant completament la categoria challenger i van aconseguir la quarta victòria en aquesta edició, el pròleg i tres etapes. En la quarta etapa van superar Michael Goczal, el tiet d’Eryk, per 6:10. En la classificació general el polonès i el català estan agafant un clar avantatge i tenen més de mitja hora (30:55) sobre el segon classificat, que és Marek Goczal, el pare d’Eryk.

En la categoria SSV Gerard Farrés i Diego Ortega no van tenir una bona etapa i van acabar en la vuitena posició, a 17:08 del guanyador, el portuguès João Ferrerira. El manresà i el copilot de Melilla continuen líders de la general, i mantenen gairebé un quart d’hora de marge sobre el segon, que ara és el suís Jerome de Sadeleer, que està a 14:33 del lideratge.

NO TENEN ATURADOR

Quarta victòria en ‘challenger’ de Goczal i Mena, que ja tenen mitja hora d’avantatge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)