Fórmula 1

ESPORTS

Mor Wilson Fittipaldi, membre de la coneguda nissaga de pilots brasilers

Era germà gran d’Emerson i va competir tres temporades a la F-1

L’antic pilot i empresari brasiler Wilson Fittipaldi Júnior (1943) ha mort a São Paulo als 80 anys, segons han confirmat mitjans del seu país. Va ser pilot de Fórmula 1 del 1972 al 1975 amb resultats modestos i posteriorment responsable de l’equip Fittipaldi. És el germà gran del doble campió del món Emerson Fittipaldi (1972 i 1974), que també va guanyar dos cops les 500 Milles d’Indianapolis.

És una de les nissagues més conegudes de la història de l’esport del motor. El fill de Wilson, Christian Fittipaldi, també va ser pilot de F-1, així com un dels nets d’Emerson, Pietro Fittipaldi. El germà d’aquest, Enzo, és pilot de la IndyCar i del Red Bull Junior Team. Emerson té ara un fill, Emerson Jr., competint a Europa en categories de promoció.

El millor resultat de Wilson Fittipaldi a la F-1 va ser un tercer lloc al GP del Brasil del 1972 amb un Braham, però era una prova no puntuable per al mundial. El 1973 va ser cinquè al GP d’Alemanya i sisè al GP d’Argentina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)