Dakar

Esports

Kenjiro Shinozuka, el primer japonès que va guanyar el Dakar

Va ser l’any 1997 i formava part de l’equip Mitsubishi. Al llarg de la seva trajectòria va disputar un total de 22 edicions

El pilot de ral·lis japonès Kenjiro Shinozuka va morir ahir, a l’edat de 75 anys, a causa d’un càncer de pàncrees, segons ha informat el diari japonès Yomiuri.

Va néixer a Tòquio (Japó) i va començar a competir en ral·lis quan encara era un estudiant. Després de graduar-se en química industrial per la Universitat de Tòquio, va unir-se a l’empresa Mitsubishi Motors per treballar com a venedor i mecànic, i per competir en alguna cursa. L’any 1976 va esdevenir el primer pilot japonès a acabar el ral·li Safari, que es disputa a Kenya. L’any 1986 va participar per primer cop en el ral·li Dakar, anomenat en aquella època París-Dakar. Un any més tard, va assolir el tercer lloc del podi, i dos anys més tard, el segon lloc. El 1991 es va convertir en el primer japonès a guanyar una prova del campionat del món de ral·lis; era el ral·li de la Costa d’Ivori, un títol que va tornar a aconseguir l’any següent. El 1997 va tocar el cel definitivament i es va convertir en el primer pilot japonès que esdevenia campió del Dakar, una fita que va quedar marcada en la història de la competició. Shinozuka va continuar participant en el Dakar fins al 2007, però sense guanyar-ne cap més. Les seves últimes cinc participacions les va fer al volant de la marca Nissan.

Un cop retirat, va dedicar els últims anys de la seva vida a impartir conferències sobre conducció segura, estalvi energètic i educació viària per a persones d’edat avançada, i a participar en esdeveniments automobilístics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)