Ral·lis

Jan Solans i el camí cap a la seva victòria al Rally de Portugal

El català no ha tingut uns anys molts senzills després d’imposar-se al Júnior World Rally Championship en la temporada 2019

Jan Solans va fer història el passat diumenge quan es va convertir en el primer pilot català i el primer de l’Estat Espanyol en imposar-se en una cursa en la segona categoria del Mundial de Ral·lies des de l’any 2010, sent la primera sota la denominació WRC2 d’un pilot català. Després de conèixer que havia estat el guanyador del Rally de Portugal, Solans va expressar la seva alegria amb aquesta gran fita.

“És absolutament increïble. És la meva primera victòria, és la primera victòria també per a Toyota (amb el Rally2). Ha estat un cap de setmana increïble, una lluita constant des del dissabte a la tarda. Hem tractat de ser molt constants i no cometre cap error. Finalment, tot ha sortit bé i hem pogut aconseguir la victòria. Només vull donar les gràcies a ‘Love The Philppines’ (la marca que el patrocina) per donar-me aquesta oportunitat de complir el meu somni”, comentava Solans.

El de Matadepera no ha tingut uns últims anys gaire senzills. El català va aconseguir la victòria en el campionat Júnior del World Rally Championship l’any 2019. En aquells moments, semblava tenir una carrera en el món dels ral·lies molt prometedora, entrant a l’any següent en el WRC oficial. No obstant això, passaven els anys i no acabava de demostrar per què havia guanyat el JWRC. Va estar durant dues temporades al WRC-3, on només va fer un podi al Rally de Sardenya 2021. Al 2022, passaria definitivament al WRC-2, on va fer segon al mateix Rally de Sardenya. Ara, amb 26 anys, aconsegueix la primera victòria després de fer sisè al Rally de Mònaco en el WRC-2.

Amb aquests dos resultats, s’ha col·locat en la cinquena posició al WRC-2, amb 33 punts, empatat a punts amb el madrileny Pepe López i a 20 punts del líder de la general, el francès Yohan Rossel. Més a prop té el Top-3, el qual ocupa el búlgar Nikolay Gryazin, a només 7 punts de diferència amb només 5 proves disputades i 8 que queden per celebrar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)