MotoGP

Marc Márquez: “El traçat del Circuit no és dels meus punts forts, però l’afició t’ajuda molt”

El pilot català de MotoGP Marc Márquez s’ha mostrat optimista sobre les seves opcions al Gran Premi Monster Energy de Catalunya que es disputarà el proper cap de setmana al circuit de Montmeló, ja que, amb el canvi d’Honda per Ducati, torna “a ballar amb les (motos) més maques”.

“Després de quatre anys amb moltes lesions i que no sortissin els resultats, comences a dubtar de tu mateix. Vaig decidir fer un canvi amb l’objectiu de tornar a gaudir i ser competitiu, i m’està sortint bé: estem en la pomada”, ha destacat Márquez durant la presentació oficial de la cursa, que s’ha fet aquest dimecres al Monestir de Sant Miquel del Poble Espanyol de Barcelona. “Per mi, només el fet d’estar lluitant de tu a tu amb els dos pilots que van més ràpid sobre una Ducati, (Jorge) Martín i Pecco (Bagnaia), ja és molt”, s’ha sincerat el de Cervera.

I és que, després d’encadenar dos segons llocs a Jerez i Le Mans, Márquez ja és tercer a la general, i al Circuit de Barcelona-Catalunya buscarà una victòria que se li resisteix des de l’octubre del 2021, quan va guanyar a Misano.

Això sí, el pilot català ha volgut recordar que Montmeló, on ha guanyat tres vegades, mai no se li ha donat especialment bé: “A nivell de traçat, aquest circuit no és dels meus punts forts, però després tens l’empenta de l’afició, que ajuda molt, així que ho intentarem aquest cap de setmana amb una moto diferent”.

En qualsevol cas, el vuit vegades campió del món ha volgut donar un consell a l’afició: “Si teniu quatre duros, poseu-los en una Aprilia, que aquí sempre han anat molt ràpid”, ha afirmat somrient. Una opinió que ha compartit el seu germà Àlex. “És un circuit on les Aprilies volen, com s’ha vist els últims anys”, ha apuntat el menor dels Márquez, que també ha guanyat tres vegades al circuit de Barcelona-Catalunya, un traçat que li agrada “molt” perquè s’ajusta al seu estil de pilotatge.

Per a Àlex Márquez, company d’equip del seu germà Marc i onzè a la classificació general, “córrer a Montmeló sempre fa que donis un punt més” i signa “repetir el quart lloc de Jerez”, un resultat que considera que li permetria “continuar creixent”.

Aleix Espargaró

Al costat dels germans Márquez també ha estat present en l’acte de presentació un altre pilot català, Aleix Espargaró, que amb la seva Aprilia va ser l’absolut dominador del GP de Catalunya de l’any passat, “en un cap de setmana increïble, que és gairebé impossible de superar”, ha recordat. El més gran dels Espargaró no està aconseguint aquesta temporada els resultats esperats. “Però no estem lluny, anem setens i tinc 10 punts més que l’any passat. M’agradaria tenir més podis, però la competència també ha pujat i el més important és que la moto funciona bé i és més competitiva que la del 2023”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)