Més motor

MOTOR

GRAN PREMI D'AUSTRÀLIA DE MOTOCICLISME

Premi merescut per a De Angelis

El pilot de San Marino es treu l'espina de tots els infortunis amb una victòria inapel·lable

Toni Elias, amb problemes al canvi, no pot festejar el títol amb un podi i acaba setè

Toni Elias
«Malgrat totes les dificultats que he tingut, estic content amb la cursa perquè he hagut de lluitar amb intensitat. L'equip ha fet un treball increïble en donar-me una moto amb millors sensacions que les que tenia dissabte.»
«No hem pogut resoldre el misteriós problema amb el canvi, que m'ha fet perdre molt de temps. Sense aquest inconvenient hauria pogut acabar en el podi. Però és que en la recta em passava tothom. Per això estic content per com he rodat, i per haver pogut acabar setè»
«Torno a casa feliç. Espero que l'equip pugui arreglar aquest tema per poder tornar a lluitar per la victòria en la cursa d'Estoril»

Alex de Angelis, un pilot amb prou talent per haver fet carrera a Moto GP, va haver de baixar de la categoria reina tot i haver fet un podi (segon a Indianapolis) l'any passat amb una moto satèl·lit. El seu camí, paral·lel al de Toni Elias, no va tenir la mateixa fortuna i només va obtenir un podi en la primera meitat del campionat. El van cridar per substituir Hiroshi Aoyama a Interwetten Honda –l'equip més fluix de Moto GP– i quan va acabar la feina temporal va tenir feina a trobar lloc a Moto 2. Per postres, es va veure involucrat involuntàriament en l'accident mortal de Tomizawa (va ser un dels pilots que li va passar pel damunt) i, malgrat tot, s'ha sabut refer, amb un tercer lloc a Motorland, un segon a Malàisia i una victòria incontestable ahir, la primera que obté des de l'última cursa del 2006 a Xest. Ahir va guanyar la seva primera cursa, deixant pel camí rivals tan en forma com ara Scott Redding, Andrea Iannone i Marco Simoncelli.

Toni Elias va acabar setè. Va sortir amb el xassís del 2010 –havia provat l'evolució 2011 sense èxit– sense haver superat els problemes de canvi –havia de tallar gas a l'hora de pujar marxes i perdia molt de temps a la recta– i va fer el màxim a què podia aspirar: quedar-se en el grup, vigilar que ningú el fes anar per terra i en l'última volta posar-se a davant i sortir amb prou avantatge de l'últim revolt. En el seu mateix grup va rodar Àxel Pons, que va estar a punt de fer el seu millor resultat de la temporada –durant tres voltes va ocupar l'onzè lloc– i al final el va igualar amb la catorzena posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)