Motociclisme

MOTOR / GRAN PREMI DE MOTOCICLISME DE PORTUGAL

Bradl és l'exemple a Moto 2 i Pol Espargaró fa el salt

Pol Espargaró
«Estic molt content i valoro aquesta sisena posició com un podi. La remuntada ha estat duríssima. A vegades no podia amb els braços, dosificava i hi tornava. Al final no tenia pneumàtics, però tot i això he pogut superar quatre pilots en tres voltes rodant a 1:42»
Esteve Rabat
«Acabar dels deu primers és una passada i estic molt content. No esperava puntuar en les tres primeres curses en una categoria complicada com aquesta, però la veritat és que l'equip està fent un treball excel·lent»
Marc Márquez
«La part positiva és que ja hem fet una cursa sencera a Moto 2, però el primer que vull fer és demanar disculpes a Redding, perquè sé què se sent quan et passa una cosa així. M'he equivocat»

El pilot alemany Stefan Bradl no té la millor moto, però sí una de les que més corren. Tampoc passaria per ser el pilot amb més talent, i, per alguns, fins i tot no seria un dels cinc millors de la graella. Però Bradl té bones qualificacions –tres poles de tres curses–, s'evita problemes en les sortides, remuntades titàniques i, prenent els riscos mínims, ja ha guanyat dues de les tres primeres curses. En queden moltes (15), i ni tan sols podria acabar entre els tres primers del mundial. Però ell és l'exemple a seguir a Moto 2, una categoria en què la igualtat mecànica fa que els extrems no siguin apropiats.

Des del darrere.

Iannone és l'exemple oposat a Bradl. Setzè en el primer pas per meta, mal qualificat (catorzè dissabte), l'italià va protagonitzar el festival del matí, remuntant a cop de voltes ràpides –ningú no en va fer tantes en 1:42– però caient, a quatre del final, quan havia passat Bradl. Sense terme mitjà, el de Vasto és un risc en si mateix.

Amb ell fora –tot i que va acabar tretzè–, la remuntada del dia va pertànyer a Pol Espargaró (HP Tuenti). Ja havia deixat entreveure que havia trobat la tecla el de Granollers –desè en els entrenaments–, però una sortida defectuosa el va portar a passar el 19 després d'una volta. A poc a poc, sense pressa però sense deixar-se dècimes en el pas per revolt, la seva assignatura a Moto 2, va anar escalant fins que en les dues darreres voltes va ser capaç de saltar del desè lloc al sisè lloc. Fantàstic, revitalitzant. Igual de bona va ser la feina de Tito Rabat (Blusens-STX), penalitzat dissabte per una caiguda que el va deixar sense els últims 25 minuts d'entrenaments –vint-i-tresè en la graella–, però que després d'una gran sortida –va avançar nou pilots– va rodar tota l'estona en els punts, sent l'únic català que ha puntuat en les tres curses. També van entrar per primer cop entre els quinze primers Cardús i Pons, de menys a més tots dos. Aleix Espargaró va confirmar el mal cap de setmana amb un abandonament per problemes mecànics quan rodava catorzè. I Marc Márquez, fogós, va caure per tercera vegada enguany, aquest cop entrant passat en un revolt quan era vuitè. Va acabar la cursa, però les expectatives generades entorn del campió del món de 125cc fan que els tres zeros que acumula siguin encara més accentuats.

CLASSIFICACIONS

Moto 2
1r Stefan Bradl (Kalex)
44:40.765
2n Julián Simón (Suter)
a 0.147
3r Yuki Takahashi (Moriwaki)
a 6.188
4t D. Aegerter (Suter)
a 16.822
5è Simone Corsi (FTR)
a 17.076
Pol Espargaró (FTR)
a 25.956
7è R. Krummenacher (Kalex)
a 26.102
8è Alex Baldolini (Suter)
a 26.333
9è Mike di Meglio (Tech 3)
a 26.636
10è Tito Rabat (FTR)
a 29.077
14è Ricky Cardús (Moriwaki)
a 47.382
15è Àxel Pons (Pons Kalex)
a 47.406
21è Marc Márquez (Suter)
a 1:04.697
Abandonament
A. Espargaró (P. Kalex)
a 8 voltes
Mundial
1r Stefan Bradl (Kalex)
61
2n Andrea Iannone (Suter)
45
3r Simone Corsi (FTR)
37
4t Thomas Lüthi (Suter)
36
5è Julián Simón (Suter)
36
6è Yuki Takahashi (Moriwaki)
27
7è Alex de Angelis (Motobi)
26
8è Bradley Smith (Tech 3)
20
11è Pol Espargaró (FTR)
10
14è Tito Rabat (FTR)
9
22è Aleix Espargaró (Pons Kalex)
5
25è Ricky Cardús (Moriwaki)
2
26è Àxel Pons (Pons Kalex)
1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)