Motociclisme

MOTOR / GRAN PREMI DE CATALUNYA DE MOTOCICLISME

Diuen no al Japó

Lorenzo posa verb a la negativa d'anar al gran premi de Motegi

Parla «d'inseguretat, por i falta de confiança en els informes»

«Hi ha molts interessos, i no crec en l'opinió dels governs»
«Penso que a un 99% dels pilots no els motiva anar a córrer al Japó»

Encara falten quatre mesos perquè se celebri el Gran Premi del Japó, previst per al 2 d'octubre vinent a Motegi, però els pilots del campionat del món ja hi han dit la seva. Públicament no ho han fet tots, però després de les paraules de Jorge Lorenzo en la roda de premsa d'ahir la posició majoritària ara per ara és la de no anar al Japó.

Desconfiança.

Traslladat en el calendari pel desastre nuclear de Fukushima, el gran premi va quedar en un comprensible segon pla i, en un primer moment, la reacció dels pilots va ser unànime, de solidaritat amb el poble japonès –encara n'hi ha molts que porten la bandera nipona al carenat–. Ara, passat un temps, i sense que la comprensió i el sentiment d'estima cap al Japó hagin canviat, els pilots han fet públic sense pèls a la llengua la seva negativa a córrer al Japó. Poca informació i desconfiança en els que hi ha. Aquestes són les dues raons esgrimides. Revelada la reunió que Lorenzo i Rossi van mantenir divendres –«vaig anar a buscar-lo a ell perquè Rossi és qui té el poder. Si els pilots punters no hi anem, no crec que hi hagi cursa»–, el pilot mallorquí no va amagar-se quan li van preguntar sobre la qüestió: «No n'estava convençut, i ara, encara menys. Ahir vaig veure el documental Txernòbil 25 anys després, i la veritat, no crec en el que diuen els governs. La meva salut és el primer, abans que la meva carrera.» I va afegir-hi: «Penso que a un 99% dels pilots de la graella no els motiva anar a córrer al Japó. Si la cursa finalment es corre, no sé si hi aniré. Ara et diria que no.» Al de Palma, se li va exposar que hi ha informes de les Nacions Unides que no desaconsellen anar-hi. «Hi ha molts interessos, i no crec en l'opinió dels governs. Segurament ni tan sols creuria en un informe demanat a un expert pels mateixos pilots», va respondre. Ahir, Stoner, Simoncelli, Bral i Terol van donar-li suport. Dorna, l'empresa organitzadora del mundial, ha reiterat que els informes de què disposa no diuen que hi hagi riscos per a la salut a Motegi, i tan important com això és el fet que les dues grans marques de la graella, Honda i Yamaha –encara no s'han pronunciat– són japoneses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)