Motociclisme

MOTOR / GRAN PREMI DE CATALUNYA DE MOTOCICLISME MOTO 2

Bradl suma el tercer triomf en cinc curses i Márquez i Aleix Espargaró l'acompanyen al podi

Aleix Espargaró
«No puc parlar. He gaudit com un nen i aquí a casa un podi té un gust a glòria. Vull donar les gràcies a tothom: a l'equip, a la meva família, a l'afició i a la gent del RACC i del Circuit que sense ells ni jo ni molts pilots no seríem aquí»
Marc Márquez
«Estem molt contents. La primer a part de la cursa he patit perquè em derrapava el pneumàtic del darrere. Després he tingut a Bradl al davant, però anava molt fort. Tinc l'experiència de les tres primeres curses, i sé que és millor un segon lloc que un zero»

Immanuel Kant va posar en ordre la raó i els rellotges a l'hora, i Stefan Bradl no va fer campana en les classes de filosofia.

El metrònom alemany del campionat del món de Moto 2 no només fa poles com aquell qui saluda els companys, sinó que té un mètode de cursa que de moment s'està demostrant devastador. Bradl es projecta un temps entre cella i cella –ahir, 1:48 mitjos– i, peti qui peti, no l'abandona. Així va liderar gairebé tota la cursa i així va deixar enrere Marc Márquez i Aleix Espargaró en el darrer tram de carrera. Sense canvis de ritme, però sense pauses, el líder del mundial va sumar el tercer triomf en cinc curses i va tornar a fer palès quina és la roda bona aquesta temporada –té 43 punts de marge respecte a Corsi en la classificació.

Per al pilot de Cervera i per el de Granollers, cursa de contrastos però amb el mateix dolç final. El pilot del Repsol Catalunya Caixa va tornar a penalitzar en la sortida i, altre cop, va patir en la primera meitat de la cursa amb el dipòsit ple. Rodant a la cua del grup que perseguia a Bradl, Simón i Aleix, Márquez va anar remuntant dècima a dècima del desè lloc cap endavant, fins que en la segona meitat de la cursa ja llimava mig segon per volta als líder. Però el pneumàtic del darrere no li seguia el ritme i, quan s'havia enfilat al segon lloc –a set voltes del final–, es va agafar al dictat a la dita: a poc a poc i bona lletra, que com va afirmar al final, un podi és molt millor que un zero. Es va trobar segon quan anava cinquè, perquè a vuit voltes del final, Aegerter primer i Simón i Sofuoglu després –el turc, passat, es va emportar pel davant el pilot de l'equip d'Aspar– van anar per terra. En tot cas, pocs dubten que se'ls hauria menjat.

Entre una cosa i les altres, el gran dels Espargaró coïa a foc lent el seu primer podi del mundial. Va sortir bé (segon) tot i deixar anar l'embragatge massa d'hora, i va rodar amb Bradl i Simón al capdavant en la primera meitat de la cursa. Després, la força dels perseguidors se'l va empassar –va arribar a anar sisè–, però el seu excel·lent cap de setmana es va veure recompensat amb un lloc en la foto d'honor. L'emoció era manifesta, i va ser corroborada amb una sentida abraçada amb el seu germà Pol, encara al circuit en la volta posterior a la cursa i davant la parròquia dels Espargarins. L'escena va repetir-se al box. No n'hi havia per menys: el podi va arribar després de 94 curses.

Tito acaba setè.

Els èxits de Márquez i Aleix no van ser els únics. El pilot d'Alella Tito Rabat tampoc va badar a casa, i va signar el seu millor resultat del curs, un setè lloc molt lluitat i que en algun moment s'entreveia cinquè. Constant, el pilot del Blusens-STX va rodar en tot moment entre els deu primers, tancant un magnífic cap de setmana. Pol Espargaró, amb molts problemes, va acabar setzè i Carmelo Morales, debutant aquest any, divuitè.

CLASSIFICACIONS

Moto 2
1r Stefan Bradl (Kalex)
41:38.888
2n Marc Márquez (Suter)
a 4.141
3r Aleix Espargaró (Pons K.)
a 8.409
4t Simone Corsi (FTR)
a 10.331
5è Randy Krummenacher (Kalex)
a 11.661
6è Alex de Angelis (Motobi)
a 12.383
Tito Rabat (FTR)
a 12.602
8è Mika Kallio (Suter)
a 13.467
9è Yonny Hernández (FTR)
a 16.612
10è Max Neukirchner (MZ-RE Honda)
a 16.735
16è Pol Espargaró (FTR)
a 24.070
18è Carmelo Morales (Moriwaki)
a 25.351
Mundial
1r Stefan Bradl (Kalex)
102
2n Simone Corsi (FTR)
59
3r Andrea Iannone (Suter)
49
4t Julián Simón (Suter)
49
5è Yuki Takahashi (Moriwaki)
47
6è Thomas Lüthi (Suter)
47
Marc Márquez (Suter)
45
Aleix Espargaró (Pons K.)
31
14è Tito Rabat (FTR)
18
17è Pol Espargaró (FTR)
13
29è Ricky Cardús (Moriwaki)
2
30è Àxel Pons (Pons Kalex)
1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)