Motociclisme

MOTOR / GRAN PREMI DE CATALUNYA DE MOTOCICLISME 125 cc

Viñales, segon després d'una sanció de 20 segons a Zarco, que havia guanyat

Va ser líder nou voltes abans d'haver d'afluixar per culpa del pneumàtic

Maverick Viñales
«En la primera meitat de cursa tenia una moto perfecta però quan la pista s'ha anat eixugant ha començat a derrapar. Tenia reglatges pensats per l'asfalt mullat i m'he quedat sense goma al darrere. Hem demostrat que Le Mans no va ser casualitat»

Maverick Viñales no serà campió aquest any perquè el guardó sembla predestinat a Nico Terol, però ja és el pilot més seguit del vuitè de litre, ocupa el quart lloc, a set punts del segon, i segur que lluitarà pel subcampionat. Ahir, segon podi consecutiu després d'un tercer lloc que es va convertir en segon per la penalització de 20 segons al francès Johann Zarco, que havia guanyat fent fora de la pista Nico Terol. Els seus incondicionals vinguts de Roses van tenyir de groc les grades i van fer festa grossa. I no serà l'última.

Esperonat per la victòria a Le Mans i amb la visita a la graella de la seva patrocinadora, Paris-Hilton, Viñales va aprofitar la primera baixada del circuit per situar-se líder (havia avançat Faubel en la sortida) arriscant molt amb pneumàtics de sec amb la pista encara molt humida. Va provar de marxar i en la tercera volta tenia un segon de marge sobre Terol, però la pista s'anava eixugant i el pilot de Roses, amb un ajustament de compromís, va anar patint cada cop més. Fins a la volta 9 va aguantar a davant, però a partir del moment que Terol i Zarco el van superar va intentar seguir el ritme fins que –amb el pneumàtic posterior molt degradat– no va poder aguantar l'1:53 i des del mur li van indicar que conservés perquè Folger estava a nou segons. A més de ràpid i jove, és llest.

Plou sobre mullat.
L'acció de Zarco sobre Terol en l'última volta va acabar malament per al francès. Va fer un interior a l'alcoià en el revolt d'entrada a meta, que tots dos van fer en paral·lel. El problema va ser que l'últim metre de la pista el va ocupar Zarco i Terol es va veure per sobre del piano. Zarco tenia el triomf a l'abast però va cometre l'error de corregir la seva trajectòria més cap a la gespa i enviar-hi Terol, en una acció molt perillosa que la direcció de cursa va resoldre en menys de tres minuts: com que no li podia aplicar un pas pel carrer de boxs –com a Simoncelli a Le Mans– el va castigar amb la pèrdua de temps estimada (20 segons). Un altre cop, l'ombra de Sic es feia present, ni que fos en el vuitè de litre. Sense la polèmica generada a Moto GP potser no s'hauria estat tan fulminant.

CLASSIFICACIONS

125 cc
1r Nico Terol (Aprilia)
42:29.647
2n Maverick Viñales (Aprilia)
a 10.356
3r Jonas Folger (Aprilia)
a 15.260
4t Sandro Cortese (Aprilia)
a 15.670
5è Efrén Vázquez (Derbi)
a 15.942
6è Johann Zarco (Derbi)
a 19.758
7è Héctor Faubel (Aprilia)
a 26.490
8è Sergio Gadea (Aprilia)
a 26.681
9è Adrián Martín (Aprilia)
a 36.134
10è Jakub Kornfeil (Aprilia)
a 36.776
11è Danny Kent (Aprilia)
a 37.936
12è Louis Rossi (Aprilia)
a 1:10.840
13è Nikas Ajo (Aprilia)
a 1:11.704
14è Alexis Masbou (KTM)
a 1:11.798
23è Josep Rodríguez (Aprilia)
a 1 volta
Mundial
1r Nico Terol (Aprilia)
120
2n Sandro Cortese (Aprilia)
72
3r Jonas Folger (Aprilia)
68
4t Maverick Viñales (Aprilia)
65
5è Johann Zarco (Derbi)
63
6è Efrén Vázquez (Derbi)
57
7è Sergio Gadea (Aprilia)
36
8è Héctor Faubel (Aprilia)
32
24è Josep Rodríguez (Aprilia)
1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)